IKKE BARE IDYLL: Ivica Kostelic (til venstre) beskylder Marcel Hirscher fra Østerrike for dårlig sportsånd. Foto: EPA/PETER KLAUNZER
IKKE BARE IDYLL: Ivica Kostelic (til venstre) beskylder Marcel Hirscher fra Østerrike for dårlig sportsånd. Foto: EPA/PETER KLAUNZERVis mer

Kostelic raser mot sin argeste konkurrent

- Det Hirscher gjorde kommer aldri til å bli glemt.

Ivica Kostelic gikk i strupen på østerrikeren Marcel Hirscher etter at han hadde overtatt den unge østerrikerens ledelse i den totale verdenscupen søndag.

Kroaten, som også vant den totale verdenscupen i fjor, var rasende fordi det i ettertid har vist seg at Hirscher hektet i slalåmrennet i Zagreb, men dommerne så det ikke, og derfor fikk han likevel seieren.

- I ni av ti tilfeller vet en alpinist veldig godt at han har hektet, men Hirscher sa ingenting etter rennet i Zagreb. Han skulle ikke hatt seieren, og jeg kaller det han gjorde for dårlig sportsånd, raste Kostelic på pressekonferansen.

- Idrett handler om verdier, og det Hirscher gjorde i Zagreb kommer aldri til å bli glemt, mente Kostelic, som fikk tredjeplassen i rennet. Han ville tjent minst 20 poeng på at østerrikeren hadde blitt disket, men han sa at raseriet hans ikke hadde noe med de tapte poengene å gjøre.

- Vi som driver toppidrett skal være forbilder. Vi må gå foran som gode eksempler. Det Hirscher gjorde i Zagreb har ingenting med disse verdiene å gjøre, sa Kostelic.

De østerrikske lederne gjorde alt de kunne for å forsvare Hirscher, som ble disket i søndagens renn i Kitzbühel, og det var en hekt som felte ham også denne gangen. Det samme skjedde forrige søndag i Wengen.

Det var et bilde i den østerrikske avisen Kronen Zeitung som viste at Marcel Hirscher ikke skulle hatt seieren i Zagreb, og det var dette bildet, som også Ivica Kostelic var gjort oppmerksom på, som førte til raseriutbruddet hans på pressekonferansen etter søndagens verdenscup.

Marcel Hirscher og Ivica Kostelic møtes igjen allerede tirsdag, i det tradisjonelle kveldsrennet i Schladming, neste års VM-arrangør. Så gjenstår det å se om krigen mellom dem kommer til å fortsette.

I Schladming stiller verken Aksel Lund Svindal eller Kjetil Jansrud til start.

(NTB)