Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Koster to millioner å sparke Mueller

Pressekonferanse om skøytetrenerens framtid i dag.

FORTSATT TRENER? Senere i dag avgjør Skøyteforbundet om landslagstrener Peter Mueller får fortsette i jobben etter å ha sjikanert Maren Haugli. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
FORTSATT TRENER? Senere i dag avgjør Skøyteforbundet om landslagstrener Peter Mueller får fortsette i jobben etter å ha sjikanert Maren Haugli. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet): Treneren for det norske skøytelandslaget, Peter Mueller, kan få sparken i ettermiddag. Skøyteforbundet behandler personalsaken mot ham på et styremøte og vil avholde en pressekonferanse senere i dag.

Erstattes av treneren til Koss?
Men dersom trenere får sparken, kan det bli dyrt. Aftenposten skriver i dag at Mueller vil kreve grunnlønnen han har igjen i kontrakten som varer til juni 2011, noe som beløper seg til nærmere to millioner kroner.

Det er ikke et småbeløp for skøytelandslaget, som har et samlet årsbudsjett på seks millioner kroner. 

Det svirret flere rykter på Hamar i går, der skøyteverden var samlet til verdenscupløp. Ett av dem var at Mueller er ferdig og blir erstattet av Hans Trygve Kristiansen, som trente Johann Olav Koss før OL i 1994.

Trakassert under middag
Onsdag i forrige uke ble det kjent at Skøyteforbundet har åpnet personalsak mot den amerikanske treneren etter at han trakasserte skøyteløper Maren Haugli.

Det var i forbindelse med verdenscupåpningen i Berlin i slutten av oktober at episoden skal ha funnet sted. En høyrøstet Mueller ha kommet med uttalelser som Haugli oppfattet som svært trakasserende foran andre.

Haugli forlot middagen og mente episoden var så alvorlig at hun klagde Mueller inn for forbundet. På fredag beklaget Mueller sjikanen og både han og Haugli sa at de nå har lagt episoden bak seg.

Håvard Bøkko er Norges største medaljehåp under OL i Vancouver i februar. Han og vil absolutt beholde Mueller som trener, til tross for sjikanen og personalsaken.

- Det blir umulig å forberede meg til OL slik jeg ønsker, uten Peter, sier Bøkko, som har et nært forhold til den omstridte treneren.

• Det er i dag 81 dager til OL i Vancouver starter 12. februar.

TOK REVANSJE: Maren Haugli var ekstra glad etter 5000-meteren i verdenscupen i Vikingskipet på Hamar. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
TOK REVANSJE: Maren Haugli var ekstra glad etter 5000-meteren i verdenscupen i Vikingskipet på Hamar. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media