DYR MORO: Det har kostet over 200 millioner kroner å ruste opp hoppanlegget i Falun, men nå gir vinden VM-arrangørene dårlig tid med tanke på å få gjennomført alle konkurransene. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
DYR MORO: Det har kostet over 200 millioner kroner å ruste opp hoppanlegget i Falun, men nå gir vinden VM-arrangørene dårlig tid med tanke på å få gjennomført alle konkurransene. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB ScanpixVis mer

Kostet 214 millioner å ruste opp. Nå frykter norsk trener at alt kan blåse bort

Ny kombinertutsettelse.

Følg utviklingen, og se om det blir nye utsettelser i hoppbakken i vårt VM-studio!

FALUN (Dagbladet): Klokka ti i formiddag skulle Magnus Moan, Jørgen Graabak og de andre kombinertstjernene ha startet i sin første VM-konkurranse.

Men, nok en gang, var det for mye vind til at kombinerthoppingen kunne gjennomføres.

Drar til hotellet Rennet ble først utsatt til 10.30, men så tok juryen en ny avgjørelse, og utsatte starten til klokka 13.00.

- Dette er vi forberedt på, og nå handlet det om at vi må være klare hvis det blir renn seinere i dag. Nå drar vi på hotellet og slapper av, og så drar vi opp til bakken igjen i god tid før klokka 13 for å forberede oss, sier landslagstrener i kombinert, Bjørn Kåre Ingebrigtsen, til Dagbladet noen få minutter etter juryavgjørelsen 10.30.

- For guttas del handler det om å koble av mens vi venter. Dette blir en ekstremt lang dag, så vi må spare den energien vi kan, legger han til.

Ifølge VM-programmet skulle det vært gjennomført både hopprenn og langrenn i kombinert i dag, men nå spørs det altså om det kan kåres en verdensmester i ettermiddag.

HÅPER: Kombinerttrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen tror det kan bli problematisk å gjennomføre ni renn i hoppbakkene i Falun. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
HÅPER: Kombinerttrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen tror det kan bli problematisk å gjennomføre ni renn i hoppbakkene i Falun. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Ifølge værmeldingen skal det blåse relativt friskt i Falun det meste av ettermiddagen.

Tett program - Det kan blåse hele dagen, men vi har fått noen positive meldinger om at det skal roe seg litt rundt klokka 13, men vi får bare ta tida til hjelp. Hvis vi ikke får startet med hopprennet innen klokka 14, tror jeg ikke det blir noe i dag, sier Ingebrigtsen.

I ettermiddag skal i utgangspunktet også kvinnenes hopprenn og hoppguttas kvalik gjennomføres i VM, og i morgen står hoppguttas renn i den lille bakken på programmet.

På søndag skal etter planen både mixhopping og kombinertstafetten gjennomføres.

- Utfordring Kombinerttrener Bjørn Kåre Ingebrigtsen tror det kan bli tøft å rekke gjennom de ni øvelsene som skal gjennomføres i hoppbakken innen VM avsluttes neste søndag.

- Jeg tror det kan bli en utfordring, i hvert fall hvis det blir flere dager med like turbulent vind som i dag, sier han.

Vinden skapte også trøbbel under hoppguttas trening i går, og en siste prøveomgangen måtte avbrytes da drøyt 15 mann satt igjen på toppen.

Da Anders Jacobsen kom bort til pressen etter å ha gjennomført et av sine prøvehopp, slo han ut med armene og sa « typisk Falun».

Dyrt anlegg Hoppbakkanlegget i Falun er rustet opp for 237 millioner svenske kroner (ca. 214 millioner norske) i forkant av VM, men Bjørn Kåre Ingebrigtsen legger ikke skjul på at man kanskje kunne brukt pengene annerledes.

TRØBBEL: Magnus Moan og de andre kombinertgutta må vente for å se om vinden roer seg i VM-byen Falun i ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
TRØBBEL: Magnus Moan og de andre kombinertgutta må vente for å se om vinden roer seg i VM-byen Falun i ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

- Bakken her er utfordrende, for den ligger på en haug.

- Burde man hatt en bedre vindskjerm?

- Det kan være, men da måtte det vært gjennomført en enorm utbygging.

Kombinertsportssjef Sverre Rotevatn treffer godt med ordvalget da Dagbladet snakker med ham i formiddag.

- Dette er akkurat en «flying start», akkurat. Jeg blir overrasket hvis alt går som planlagt i VM, sier han.

- Under prøve-VM her i fjor fikk vi gjennomført en konkurranse, mens den andre ble avlyst, så dette er ikke spesielt overraskende, legger han til.

Rotevatn har uansett tro på at juryen vil ta gode beslutninger vedrørende gjennomføring av de ulike rennene, treningene og kvalikene.

- De i juryen er dyktige, så de ivaretar oss på en god måte. Det kommer i hvert fall til å bli rettferdig, det føler vi oss rimelig sikre på, sier han.