Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kostet av isen: - Det rakna litt, og da er det bare å takke for kampen

Det ble tap i semifinalen for den norske curling-duoen. Nå venter bronsefinale.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Canada - Norge 8-4

GANGNEUNG (Dagbladet): Etter å ha slitt i de tre siste innledende kampene etter at arrangørene gjorde en endring med curlingsteinene, var Norge tilbake på vinnersporet i omspillkampen mot Kina søndag ettermiddag.

Til slutt kunne Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien juble etter sifrene 9-7, og i natt ventet Canada i semifinalen. Det samme kanadiske laget som, etter å ha tapt mot Norge i åpningskampen, gikk ubeseiret gjennom resten av gruppespillet.

De fortsatte å vise muskler i natt, men Norge fulgte favorittene som skygger gjennom hele kampen, og ingenting var avgjort før i sjuende omgang.

Der leverte Canada spill på øverste hylle, og Norge klarte aldri å svare. Dermed røyk finaledrømmen, for de to, men i morgen er det medaljemuligheter i bronsefinalen. Mostanderen blir klar i morgentimene når Sveits møter de russiske utøverne.

Bronsefinalen spilles natt til tirsdag klokka 01.05.

- Hakket bedre

Skaslien sier etter kampen at Canada rett og slett var for gode i dag.

- Canada var hakket bedre. Vi misset på noen nøkkelsteiner, men hadde vi satt flere hadde det blitt veldig tight. Vi hang med i starten, og kjempet før pause, men det ble for mange personlige bom etter hvert. Det rakna litt, og da er det bare å takke for kampen.

Nedregotten forteller at det ikke nødvendigvis var nervene som var problemet i dag. Det var heller isen som spilte ham et puss.

- Vi var ikke gode nok til å lese isen. Det er stort forskjell på sidene her. Jeg trodde steinene mine var forskjellige, men det var fordi jeg ofte spilte på den siden hvor det curlet mer, sier han.

Selv tror han det er Sveits som venter i morgendagens bronsefinale.

- Sveits er et lag som spiller med mye energi, og de er tøffe mentalt. Russerne har litt bedre ferdigheter. Begge to er omtrent like tøffe, men jeg tror russerne vinner og at vi møter Sveits.

Godt spill

Oppmøtet i curlinghallen bar noe preg av at de koreanske favorittene ikke lenger var med i turneringa, men på isen var spillet alt annet enn kjedelig.

Allerede i den første omgangen gikk det et beundrende gisp gjennom publikum da kanadiske John Morris satte en perfekt dobbel takeout, og Canada tok ledelsen med 2-0.

Det så tilsvarende mørkt ut i den andre omgangen, men takket være en flott sistestein fra Skarstein sikret Norge et viktig poeng.

Norge var heller ikke snauere enn at de stjal poeng i den tredje omgangen, og plutselig var det balanse i regnskapet - om enn for en stakket stund.

Tross en veldig god stein fra Nedregotten, ble det ett poeng til den kanadiske duoen, og til pause var stillingen 3-2 til forhåndsfavorittene.

Samtidig kunne de både i den første og fjerde omgangen fått ytterligere ett poeng, men Kaitlyn Lawes sleit innledningsvis med å trekke sin siste stein inn i boet.

Avgjort

Det gjorde hun derimot ikke etter hvilen, og da Nedregotten traff den kanadiske guarden, grep Canada muligheten. Med to kjappe poeng var stillingen 5-2, og presset lå på de norske skuldrene.

Et press Nedregotten fint taklet. En sterk dobbel takeout, og en trekning fra makker Skaslien senere, var forspranget igjen redusert til ett poeng.

Det holdt ikke lenge. I den sjuende omgangen slo Lawes og Morris fryktelig tilbake, og med de tre beste steinene i boet var stillingen 8-4.

Norge måtte ha fire poeng i den siste og avgjørende omgangen. En vanskelig oppgave mot ethvert lag, men det skulle vise seg å bli umulig mot dagens motstander.

Til slutt takket Norge av, og 8-4 ble tellende resultat.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!