- Kostet ham dyrt

Mener Ole Gunnar Solskjær (49) kunne tatt et heftig grep som kanskje kunne reddet ham fra å få sparken.

DEN GANG DA: Ole Gunnar Solskjær under tiden som Manchester United-manager. Foto: PA/NTB
DEN GANG DA: Ole Gunnar Solskjær under tiden som Manchester United-manager. Foto: PA/NTB Vis mer
Publisert

Etter å ha åpnet Premier League-sesongen med to strake tap, har vinden snudd for Manchester United.

Strake seirer mot Liverpool, Southampton, Leicester og sist Arsenal gjør at de røde djevlene har klatret fra siste til femteplass i Premier League. Opp til serieleder Arsenal skiller det bare tre poeng.

Manchester Evening News mener manager Erik ten Hags modige grep om å vrake Cristiano Ronaldo, en avgjørelse hans forgjengers forgjenger Ole Gunnar Solskjær ikke tok, har betalt seg.

- Til tross for at Ronaldo er et rovdyr i boksen, er det tydelig at han påvirker det fleksible, bevegelige og hurtige angrepet i negativ grad. Ten Hag har derfor tatt ut Ronaldo. Det er noe Solskjær i grunn aldri gjorde, og det kostet ham dyrt, melder skribenten Daniel Murphy i lokalavisa.

NY SJEF: Manchester United-manager Erik ten Hag. Foto: PA/NTB
NY SJEF: Manchester United-manager Erik ten Hag. Foto: PA/NTB Vis mer

Tror Solskjær angrer

Flere har tidligere hevdet at Ronaldo-signeringen var starten på slutten for Solskjærs tid som manager for Manchester United.

TV 2s mangeårige Premier League-kommentator Øyvind Alsaker uttalte til Dagbladet tidligere i august at Ronaldo har blitt et enormt problem på Old Trafford.

- Jeg følte at de hadde noe på gang, men at det var umulig å si nei til ham. Jeg tror kanskje Solskjær angrer litt på at han signerte Ronaldo, men jeg tror ikke han hadde så mye valg, sa Alsaker.

BYTTES UT: Ole Gunnar Solskjær tar av Cristiano Ronaldo. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB
BYTTES UT: Ole Gunnar Solskjær tar av Cristiano Ronaldo. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB Vis mer

Kopi?

Sammen med nykjøpet Antony dannet Jadon Sancho og Marcus Rashford en giftig angrepstrio mot Arsenal. Nevnte Rashford scoret to ganger i 3-1-seieren.

Solskjær får ikke bare kritikk. Manchester Evening News mener Ten Hag har «kopiert» nordmannens taktikk med hurtige spillere i angrepet.

- Solskjærs opprinnelige plan var å bruke tre av Rashford, Sancho, Anthony Martial og Mason Greenwood i angrep, men Martial ble skadet og Greenwood suspendert. Med andre spillere virker Ten Hag å ha børstet støv av Solskjærs angrepsstrategi, hevder avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer