Kostet på seg litt fri

Én gang i året er Sigurd Pettersen (23) på glattisen. Når han spiller curling med landslagsgjengen i Oberstdorf.

GARMISCH (Dagbladet): - Det er viktig å gjøre litt annet innimellom, og få tankene bort fra hoppingen. Curling er vanskelig, men en fin måte å kople av på. Nå er batteriene fulladet foran nyttårshopprennet i Garmisch, sier Sigurd Pettersen til Dagbladet.

Én million hoppinteresserte nordmenn følger 23-åringen fra Rollag og Veggli på TV-skjermen fra Olympiabakken.

- Det tåler jeg, akkurat som trøkket fra media. Selv om jeg fikk en bra start, er ikke hoppuka på noen måte avgjort. Hvert renn lever sitt eget liv. I Garmisch kommer jeg også til å sikte på sletta, så får vi se hvor det ender, sier Sigurd Pettersen.

Millionær?

Etter utklassingsseieren i Oberstdorf har han mobiltelefonen full av gratulasjoner. Fortsetter framgangen, kan han bli millionær i løpet av hoppuka. Selv om drivkraften er å hoppe best mulig på ski, sier han ikke nei takk til bilen arrangøren har satt opp til sammenlagtvinneren.

- Jeg har bil fra før, en grønn Seat 2000-modell. Men jeg kjører gjerne hjem i den «landbruksmaskinen» arrangøren gir bort i førstepremie. Uansett forhold er jeg godt forberedt. I sommer trente jeg mye på å mestre vind. Nå føler jeg at den er min venn, sier Sigurd Pettersen.

Nr.21 sist

I nyttårshopprennet sist vinter ble han nummer 21, etter å ha innledet som 17.mann i Oberstdorf. I Innsbruck ble han nummer 26, i Bischofshofen femtemann.

- Selv om jeg fortsatt har mye å hente, har jeg kommet et steg videre i vinter. Eksplosiviteten kompenserer det jeg mangler fysisk. Jeg er myk, og får med meg kraften ut fra hoppkanten. Nå er det bare å trå til igjen - som i Oberstdorf, sier Sigurd Pettersen.

Ringenes Herre

Før han sovner, leser han alltid noen kapitler.

I løpet av v-cuppremiéren i Kuusamo, pløyde han gjennom 827 sider med Harry Potter. I Trondheim slukte han Rødstrupen, en krimroman av Jo Nesbø. I hoppuka har han 1100 sider med Ringenes Herre som sengelektyre.

- Det handler om å nullstille seg foran neste renn. Da er det kult å lese, sier Sigurd Pettersen til Dagbladet.

  • I dag er det kvalifisering i Garmisch.
SIKTER: Målrettet også på curlingisen. Men Sigurd Pettersen er flinkere til å hoppe enn til å koste.
BRILLEFIN: Bjørn Einar Romøren.