BRÅK: Det er uenighet mellom RBK og Haugsund rundt treneren Eirik Horneland. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
BRÅK: Det er uenighet mellom RBK og Haugsund rundt treneren Eirik Horneland. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Koteng i strupen på Haugesund etter trenerbråk: - Vi føler et behov for å forsvare oss

RBK: - Ingen tvil om at Horneland blir RBK-trener.

Rosenborg avlyste i dag en pressekonferanse der Eirik Horneland skulle presenteres som klubbens nye hovedtrener. Bakgrunnen er en konflikt med Haugesund.

RBKs styreleder Ivar Koteng møtte pressen i Trondheim klokka 12.30.

- Vi har avlyst en pressekonferanse på bakgrunn av bråk med Haugesund. Vi føler vi har et behov for å forsvare oss. Vi gikk bredt ut og fant ut at vi ville ha en prat med Horneland. Vi tok kontakt med Haugesund og fikk lov til det. Vi ble enige om en skisse. Vi fant ut at han har en avtale med vanlig oppsigelse, sier Koteng på en pressekonferanse i Trondheim.

Koteng forteller at RBK forhandlet med Haugesund før jul og forteller at det ble opprettet kontakt i starten av desember.

- Vi lykkes ikke med å kjøpe Horneland ut av oppsigelsestida, januar-februar. Vi tilbød 1,1 millioner i praksis for ni arbeidsdag, sier Koteng.

RBK-SJEF:. Ivar Koteng.
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
RBK-SJEF:. Ivar Koteng. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Vis mer

- Nå kan han starte 1. februar. Vi har opptrådt raust. Vi har tilbudt en stor sum for at han kunne starte tidligere. Haugesund hevder alt mulig rart. Vi ble hengt ut i avisene. Jurister har sett på saken og det er klart at det er èn måneds oppsigelse, sier Koteng.

Styrelederen forteller at det ikke er tvil om at Horneland blir RBK-trener, men spørsmålet er bare når. Han sier at Horneland har underskrevet en kontrakt og at han starter i jobben seneste 1. februar.

Haugesund har derimot et annet syn på saken.

Haugesund: - Avtale til november

Styreleder i FK Haugesund, Leiv Helge Kaldheim, gikk tidligere i uka hardt ut mot RBK. I dag uttaler han følgende til NRK:

- Vi har en avtale som utgår 30. november 2019, og har en forventning om at den enten blir opprettholdt eller at han blir frikjøpt fra den, sier Kaldheim til NRK.

Horneland hevder på sin side at partene underskrev en ny kontrakt i oktober 2018. Haugesund mener derimot at denne kontrakten ikke gjelder.

- Den (nye) avtalen er terminert av årsaker som er gjort kjent for både Erik Horneland og Rosenborg. Den ble terminert i romjulen, i forkant av at vi mottok en oppsigelse. Det er to frittstående avtaler som er inngått, og den opprinnelige avtalen, som gjelder for sesongen 2017/18/19, er tidsbestemt. Den har ingen oppsigelsesadgang, sier Kaldheim til NRK.

Horneland: - Ny avtale

Via en pressemelding uttaler Eirik Horneland følgende:

- FK Haugesund og jeg ble tidligere i høst enige om endrede vilkår for min trenerstilling. De nye vilkårene gjelder fra 1. januar 2019. Fra denne dato gjelder følgende oppsigelsesadgang i: «Under arbeidsforholdet og etter utløpet av prøvetiden gjelder en gjensidig oppsigelsesfrist på 1, måned, regnet fra og med utløpet av kalendermåneden oppsigelsen fant sted.»

- Denne bestemmelsen har jeg forholdt meg til. Men det gjør ikke FK Haugesund, som overraskende anser seg uforpliktet av den nye avtalen med tilhørende oppsigelsesadgang, sier Eirik Horneland.

- Jeg ser nå frem til å begynne som ny trener for Rosenborg BK etter oppsigelsesperiodens utløp, sier Horneland

RBK/Haugesund-treneren har engasjert advokat i saken.

- FK Haugesunds terminering av avtalte rettigheter i et eksisterende og løpende arbeidsforhold er uten støtte faktisk eller rettslig og er ugyldig, sier advokat Erik Flågan som representerer Horneland i saken.

- Horneland har verken holdt tilbake opplysninger ved inngåelsen av avtalen 20. september 2018 eller på noen måte vært illojal i forhold til FK Haugesund. Termineringen er således ugyldig og oppsigelsen gyldig og begge trenerne står fritt til å tilre annen stilling den 1. februar 2019, presiserer Flågan.