Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Koteng seirende ut av dramatisk valg

Ivar Koteng fortsetter som styreleder i Rosenborg. Nils Arne Eggen gratulerte.

HÅNDTRYKKET: Nils Arne Eggens tale kan ha gjort et avgjørende inntrykk på deltakerne som var på vippen i valget. Foto: Bjørn Langsem
HÅNDTRYKKET: Nils Arne Eggens tale kan ha gjort et avgjørende inntrykk på deltakerne som var på vippen i valget. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Dagbladet fulgte hele dramaet direkte her.

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Ivar Koteng ble i kveld valgt som styreleder i Rosenborg. Han fortsetter dermed i jobben.

Koteng fikk 331 av stemmene, mot Ståle Gjersvolds 244 stemmer. 17 stemte blankt eller stemmene var ugyldige. Det ble dermed en klar seier, til tross for at det var knyttet spenning til hvem som ville vinne.

Gjersvold var innstilt av valgkomiteen til å bli ny styreleder, mens det kom benkeforslag på nåværende styreleder Koteng.

Da resultatet endelig ble annonsert, var det en rolig Koteng som takket medlemmene for støtten.

Eggen-latter

Han hadde blant annet støtte fra Nils Arne Eggen, som hadde mye fint å si om Koteng tidligere i kveld.

- For meg som gammel «Rosenborger», er dette en stor dag å se så mange engasjerte. Vi har ikke motkandidater. Vi har medkandidater. Jeg skal ikke bruke lang tid på dette her. Det er kontinuitet det gjelder. Vi må skille mellom AS'et og klubben. Rosenborg er en bedrift i underholdningsbransjen. Det handler om kunnskap. Alt det som rører seg i en framdrift i en toppklubb. For det skal vi være, sa Eggen, som likevel brukte god tid.

FIKK SALEN TIL Å LE: Nils Arne Eggen var i godt humør og hadde en god tone med styrelederkandidat Ståle Gjersvold (t.h.) og tidligere Rosenborgmålvakt Ola Bye Rise før avstemmingen. Foto: Bjørn Langsem
FIKK SALEN TIL Å LE: Nils Arne Eggen var i godt humør og hadde en god tone med styrelederkandidat Ståle Gjersvold (t.h.) og tidligere Rosenborgmålvakt Ola Bye Rise før avstemmingen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Styreleder: - Du må begynne å runde av nå, Nils Arne.

Eggen: - Nattbussen går halv ett.

Til stor latter fra salen.

Eggen ga, ikke overraskende, sin støtte til Koteng:

Viktig tale

- Jeg har jobbet sammen med Ivar med stor glede. Og han har utviklet seg (til ny latter). Det er ikke noe problem med å komme til Champions League. Vi må bare bli gode nok igjen. Og det skal vi. Akkurat nå skal han Ivar fortsette, sier Eggen.

- Din tid kommer, Ståle, sa han henvendt til Gjersvold.

Nils Arne Eggen var fornøyd med utfallet av ledervalget. Men han ga også sin støtte til taperen.

- Ståle er en mann for framtida. Han vil bli verdifull. Men altså nå var det kontinuitet som var nøkkelordet, sa Eggen til Dagbladet etter valgutfallet.

Ståle Gjersvold var en fattet mann etter nederlaget.

- Vel, jeg er 55 år, smilte han da han fikk høre Eggens rosende ord.

- Men jeg er absolutt ikke bitter og ønsker det beste for Rosenborg. For det er det det gjelder. Jeg tror nok talen til Nils Arne hadde en betydning. For han er en svært tungtveiende stemme på Lerkendal, sa Gjersvold.

Resultatløst møte

Han forteller til Dagbladet hva som skjedde på et møte mellom de to duellantene i forrige uke.

- Koteng ønsket å ha meg med som styremedlem med ham selv som styreleder. Det var ikke aktuelt for meg. Til det har prosessen vært for spesiell i forkant av ledervalget, forteller Gjersvold.

Kandidaten som tapte kampen om ledervervet ønsket ikke å utdype mer om hvordan prosessen hadde artet seg.

Han tror uansett klubben er på vei inn i rett spor igjen.

- Det er viktig å se framover. Det er opp til det nye styret å gjøre en god jobb. Men de må justere kursen litt, var det milde stikket fra Gjersvold til Ivar Koteng.

Verbalt angrep

Tidligere RBK-spiller Erling Næss meldte onsdag at han ville komme med benkeforslag på Tore «på sporet» Strømøy. Han gjorde det han kunne for å overtale årsmøtet om at Strømøy kunne stemmes på, selv om sistnevnte ikke oppfylte kravene for dette.

Etterpå ble det temperatur, da Næss henvendte seg til Koteng.

- Vi har hatt mer støy de to siste åra enn i de første 95 åra til sammen. Det har vært bråk hele tida. Du har sagt opp fem stykker. Jeg skal ikke legge meg opp i årsakene til oppsigelsene. Det er måten det har skjedd på. Å stemme på Koteng er feil. Han er ikke noen god kandidat han som kommer etterpå heller, sier Næss, som høstet latter fra salen.

Næss mener altså at Ståle Gjersvold heller ikke er en god kandidat.

NÅDDE IKKE OPP: Ståle Gjersvold måtte gi tapt. Foto: Bjørn Langsem
NÅDDE IKKE OPP: Ståle Gjersvold måtte gi tapt. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Du sa på lørdagsrevyen at det ikke hadde vært noe støy i RBK. Du kan ikke stå og lyve, Ivar, sa Næss videre til Koteng.

Både Koteng og Gjersvold fikk gode skussmål fra diverse medlemmer, og førstnevnte stakk altså av med seieren.

Valgkomiteens leder, Stig Westerhus, om valget av Ståle Gjersvold som ny lederkandidat:

- Vi har intervjuet styremedlemmer, styreleder, representanter fra supportere og har kommet fram til at det er nødvendig med et lederskifte. Ivar Koteng har vist at han var rett mann på rett plass da han ble valgt. Men tiden viser nå at vi trenger et bytte. Vi trenger ny entusiasme og energi. Nye ideer og ny dynamikk inn i styret.

- Vet jeg har støtte

Ivar Koteng var glad for seieren.

- Jeg er glad nå og vet jeg har god støtte. Selv om seieren ikke ble så veldig klar, omtrent 60-40, sa Koteng til Dagbladet.

Ivar Koteng fikk mye kritikk av at åpenhet som har vært et varemerke har blitt mer og mer fraværende de siste årene.

- Jeg kan ikke si jeg kjenner meg igjen i den kritikken. Rosenborg skal være en åpen klubb. Nå må jeg vise meg tilliten verdig, sa Koteng til Dagbladet etter at seieren var et faktum.