Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eintracht Frankfurt tyske cupmestere

Kovac tok til tårene da han sjokkerte klubben han tar over i sommer

Niko Kovac, påtroppende Bayern München-trener, avsluttet trenerkarrieren i Eintracht Frankfurt med å sikre tysk cupgull etter 3-1 mot sin kommende arbeidsgiver.

  • Bayern München - Eintracht Frankfurt 1-3 (0-1)

I en uhyre dramatisk cupfinale dro Eintracht Frankfurt i land en meget overraskende cuptittel.

Da lagets trener Niko Kovac ble klar som Bayern-trener fra og med neste sesong falt Frankfurt-klubbens ligasesong sammen, men i den tyske Pokal-finalen fikk Eintracht sin hevn.

Kovac tok til tårene da seieren var i boks. Etter å ha fått sparken som landslagssjef i Kroatia etter tapet mot Norge i 2015 tok han over Eintracht Frankfurt i 2016 og har ledet laget med stor suksess. Nå er det altså klart at han tar over Bayern, laget han spilte for fra 2001 til 2003.

Han viste også hva som venter. Før pokalen ble delt ut var han borte og snakket med Bayern-profilene Thomas Müller og Mats Hummels og delte ut noen trøstende ord.

Rebic herjet

Cupseieren var ikke uten drama. Dommeravgjørelser og VAR kommer til å bli diskutert høylydt etter oppgjøret, særlig straffesparket Bayern virket å bli snytt for fire minutter på overtid, da Bayern kun lå målet bak og jaktet utlikning.

Det var Ante Rebic som var banens store spiller. Den 24 år gamle kroaten scoret to mål, rev og slet i Bayern-forsvaret og var en konstant plageånd.

Det var han som sendte Eintracht i føringen etter 11 minutter, en ledelse som holdt til pause.

Da Bayern München utlignet etter 53 minutter ved storscorer Robert Lewandowski regnet de aller fleste med at Bayern skulle storme til seier i Jupp Heynckes avskjedskamp.

Slik gikk det ikke.

Knappe ti minutter før full tid spilte Eintracht ballen i bakrom, Rebic satte fart og kjempet seg forbi Mats Hummels før han vippet ballen forbi Ulreich. Situasjonen ble sett på av dommeren ved bruk av VAR, da ballen traff hånda til Kevin Prince Boateng i oppbyggingen, men dommeren valgte å godkjenne målet.

VAR-kontroverser

Bayern-laget presset på for en utligning, og fire minutter på overtid startet dramaet.

En corner endte til slutt i føttene på Javi Martínez som ble sparket ned av Kevin-Prince Boateng.

Dommer Felix Zwayer lente seg på Video Assistant Referee (VAR) i situasjonen, men han kolleger i videobussen mente det var opp til kamplederen å ta avgjørelsen.

Zwayer tok dermed turen ut på sidelinjen for å se situasjonen på video, men valgte å la hendelsen passere.

Det hele endte i nytt hjørnespark for Bayern München, som flyttet fram keeper Sven Ulreich. Hjørnesparket ble imidlertid klarert på første stolpe, og Eintracht-spiller Mijar Gacinovic snappet ballen, stormet over hele banen og trillet ballen i det åpne målet til elleville scener blant Eintracht-fansen.

Cupgullet er Eintrachts første siden 1988.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media