FANGET OPP PÅ TV: Peter Kovacs sammenstøt med Stabæk-stopperen blir ikke forfulgt av NFF. Foto: TV2-Sporten
FANGET OPP PÅ TV: Peter Kovacs sammenstøt med Stabæk-stopperen blir ikke forfulgt av NFF. Foto: TV2-SportenVis mer

Kovacs-albuen var ikke grov nok

Slipper NFF-straff.

||| (Dagbladet): Søndag kveld kom Peter Kovacs i søkelyset på grunn av Odd-spissens albue mot Stabæk-spiller Bjarni Eirikssons ansikt.

Norges Fotballforbunds påtalenemd har nå vurdert episoden, og velger å ikke straffe ungareren.

- Vi har vurdert situasjonen, men gjør ikke noe mer med den. Dommeren så situasjonen og valgte å la spillet gå videre. Nytt av året er at man kan benytte videobevis hvis dommeren ikke får med seg hele episoden, men da skal det være av en så grov karakter at det kvalifiserer til tre eller flere kampers karantene, sier påtalenemndleder Egil Andre Berglund til Varden.

Kovacs sa etter kampen at han fikk høre av dommer Per Ivar Staberg at han ikke gjorde noe ulovlig, men Harstad-dommeren endret oppfatning da han kikket på TV-bildene.

- Konklusjonen er at det er en albue som treffer Stabæk-stopperen på hakespissen. Det er veldig vanskelig for en dommer å si om det er tilsiktet. Men jeg heller mot at den er tilsiktet, sier sa Staberg til Dagbladet.

Staberg fortalte også at han ikke var 100 prosent sikker på situasjonen, mens Kovacs sto på at han ikke brukte albuen med vilje mot Stabæk-spilleren.

TILSIKTET: Per Ivar Staberg mente Kovacs kan ha brukt albuen tilsiktet. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
TILSIKTET: Per Ivar Staberg mente Kovacs kan ha brukt albuen tilsiktet. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer