Kovacs deppet med kjæresten

Men var mest skuffet over Olav Traaen.

DRAMMEN (Dagbladet): Odd-spilleren Peter Kovacs (30) var mer spent på damenes kvartfinalen i OL, enn hans egen kvartfinale i cupen mot Fredrikstad i morgen. Grunnen heter landslagsspilleren Melissa Wiik (23).

- Det er verre her fordi man ikke kan gjøre noe med det, sier Kovacs til Dagbladet.

Han har benket seg foran skjermen i leiligheten i Drammen. Han liker egentlig å se kamper alene, men tar imot Dagbladet.no med to kaffekopper i hendene. I midtsirkelen står Melissa Wiik klar til avspark. Kjæresten sitter foran skjermen.

Trener mer enn gutta

- Hun har alt jeg trenger. Hun er pen, hun er fotballspiller og hun er positiv, sier Kovacs mens han drar frem en utgave av Sportsmagasinet han har spart på siden i fjor.

Det var et spesialnummer hvor blant annet kjæresten ble kledd opp og fotgrafert.

- Jeg respekterer virkelig Melissa og de andre jentene. De trener mye mer enn oss mannlige spillere og de er veldig gode taktiske, sier Kovacs.

Han mener kjæresten har et godt blikk for spillet og at hun blir en god trener hvis hun vil ønsker den karrieren. Kovacs prøver å se alle kampene han kan med Wiik som spiller på Asker. Det hender treningene også foregår med ungareren på sidelinja. Selv har han vært i klubber som Tromsø, Viking, Strømsgodset og Odd Grenland siden han kom til Norge.

FØLGER MED PÅ KJÆRESTEN MELISSA: Odd-spiss Peter Kovacs forsøker å få med seg alle kampene kjæresten Melissa Wiik spiller. Selv om det ble tap i kvartfinalen mot Brasil, mener han hun kan meget godt fornøyd med sin egen OL-innsats. - Hun oppnår ting jeg bare kan drømme om. Hun spiller i OL og VM, sier Kovacs. Foto: TORBJØRN BERG/DAGBLADET
FØLGER MED PÅ KJÆRESTEN MELISSA: Odd-spiss Peter Kovacs forsøker å få med seg alle kampene kjæresten Melissa Wiik spiller. Selv om det ble tap i kvartfinalen mot Brasil, mener han hun kan meget godt fornøyd med sin egen OL-innsats. - Hun oppnår ting jeg bare kan drømme om. Hun spiller i OL og VM, sier Kovacs. Foto: TORBJØRN BERG/DAGBLADET Vis mer

- Det er en slitekamp. Det er ikke lett for Melissa dette, sier Kovacs mens han sitter krumbøyd fremover mot skjermen.

- Jenter er mer nervøse enn gutter, det ser man, sier han mens han selv sitter med to klamme hender.

Morsomme mål

Ballen ruller ikke Norges vei og keeperen er ikke venn med ballen på et tilbakespill fra Wiik. Kovacs rister på hodet.

- Keeperne er ikke gode nok. Jeg har sett noen riktig morsomme mål under OL, smiler han.

De to møttes for snart to år siden etter at de begge hadde vært og spilt kamp i Tromsø. De to møtte hverandre på det samme flyet. Kovacs spilte på den tiden for Strømsgodset og klubbens investor Atle Kittelsen bestemte seg for å invitere hele damelaget til Asker på fest. Og det var på den sammenkomsten det oppsto hete følelser mellom de to. Etter at de hadde holdt kontakten per telefon en lang periode ble de kjærester for snart ett år siden.

- Det er veldig bra fordi vi forstår hverandres behov. Det gjør det lettere for meg også. Hun er jo nesten mer borte enn meg på grunn av landslagskampene, sier Kovacs.

Refser kommentatoren

Kovacs deppet med kjæresten

På TV-skjermen viser resultatet 0-1. Brasil har scoret på en avslutning kommentatoren kaller en meget skarp avslutning. Kovacs har begravd hodet i hendene.

- Olav Traaen irriterer meg. Han er den verste kommentatoren noensinne. Det der er keepertabbe. Er det mulig, sier en irritert Kovacs.

Men kampen går ikke Norges vei. Selv et straffespark mot slutten hjelper ikke på sluttresultatet. Kovacs blir stille.

- Det er synd fordi de slapp inn to mål på grunn av utrolig dumme feil. Men Melissa skal være fornøyd med hennes OL-innsats. Hun er lagets toppscorer og har gjort et sterkt mesterskap. Hun oppnår ting jeg bare kan drømme om. Hun spiller i OL og VM, sier Kovacs.

Han håper nå kjæresten får muligheten til et utenlandsopphold i USA når den nye ligaen startes opp der borte.

- Hun har fremtiden foran seg. Det hadde vært fint å se henne med en medalje rundt halsen, men hun får en ny sjanse i OL om fire år, sier Kovacs.

Når de to har planlagt ferie i Thailand denne høsten har de lagt den sent i november. Begge er fortsatt med i cupen og kan fortsatt gå til finalen i Oslo i begynnelsen av den måneden.

- Det ville vært fint om begge kunne nå den. Asker er jo cupspesialister. Det blir vanskelig for oss å følge opp det, sier Kovacs som selv spiller for en svært merritert cup-klubb.

<B>IKKE GODE NOK:</B> Melissa Wiik og de norske jentene møtte overmakten i Brasil.
<B>OPPGITT OVER TABBENE:</B> Peter Kovacs synes damekeeperne gjør altfor mange tabber. Og irriterer seg over at Olav Traaen ikke kaller en spade for en spade.