Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kovacs nekter for at han fikk gult kort med vilje

For å slippe kveldens gjensyn med Brann. Opdal ikke overbevist.

STYGG TAKLING: I en ufarlig del av banen gikk Peter Kovacs voldsomt til i taklingen mot Stabæk-stopper Thomas Rogne. Handlingen medførte sesongens tredje gule kort for ungareren, og dermed karantene i kveldes betente bortemøte med Brann i Bergen. - - Det var ikke med vilje. Jeg var heldig i den situasjonen, for jeg har sett dommere gi rødt kort for slike taklinger, sier Kovacs til Dagbladet. Foto: TV 2 Sumo
STYGG TAKLING: I en ufarlig del av banen gikk Peter Kovacs voldsomt til i taklingen mot Stabæk-stopper Thomas Rogne. Handlingen medførte sesongens tredje gule kort for ungareren, og dermed karantene i kveldes betente bortemøte med Brann i Bergen. - - Det var ikke med vilje. Jeg var heldig i den situasjonen, for jeg har sett dommere gi rødt kort for slike taklinger, sier Kovacs til Dagbladet. Foto: TV 2 Sumo Vis mer

|||• Følg Brann - Odd i Dagbladets livestudio fra klokka 19!

(Dagbladet.no): Peter Kovacs og Dag-Eilev Fagermo gjorde seg til to av Bergens mest forhatte menn under cupkampen mot Brann i august.

Odd-spissen valgte å sette ballen i mål da kneet til keeper Håkon Opdal kollapset i det han skulle sparke ut - mens treneren ertet på seg en hel by med sine utagerende jubelscener etterpå.

Når telemarkingene kommer til Brann Stadion i kveld er det likevel bare Fagermo som får kjenne Bergen-publikummets vrede.

Peter Kovacs ser kampen foran TV-skjermen hjemme i Drammen, etter å ha pådratt seg sitt tredje gule kort for sesongen i forrige seriekamp mot Stabæk.

Et kort som var såpass unødvendig at det har fått enkelte - også blant Brann-spillerne - til å mistenke at ungareren framprovoserte det med vilje.

- Jeg var heldig som ikke ble utvist

Situasjonen skjedde da det gjensto drøye fire minutter av ordinær tid, og nesten rett fra avspark etter at nettopp Kovacs hadde utliknet til 1-1.

Odd-spissen sprang rett mot Stabæk-stopper Thomas Rogne og meide ham ned etter at ballen var borte.

- En helt meningsløs takling av ungareren, sa TV 2s kommentator.

Se taklingen ca. 85 minutter og 30 sekunder inn i videoen (krever TV 2 Sumo-abonnement)

Det gule kortet var uunngåelig - men Kovacs forsikrer at han ikke ønsket å pådra seg karantene til kampen mot Brann.

- Det var ikke med vilje. Jeg var heldig i den situasjonen, for jeg har sett dommere gi rødt kort for slike taklinger. Om jeg hadde blitt utvist ville jeg mistet to kamper, også cupsemifinalen mot Aalesund. Det ville ha vært et enda verre scenario. Det var en dum takling, sier Kovacs til Dagbladet.

Thomas Rogne synes oppførselen fra Kovacs var merkelig.

- Jeg håper ikke han gjorde det med vilje, men han kom inn i stor fart, ganske lenge etter at jeg har spilt ballen. Jeg skjønner at det blir litt spekulasjoner rundt det, for det var ikke typisk ham. Kovacs er tøff, men ikke stygg. Så det var litt rart, sier Stabæk-stopperen til Dagbladet.

Ikke redd for Bergen

Kovacs er heller ikke overrasket over spekulasjoner om at det lå andre ting bak taklingen enn bare et ønske om å vinne ballen.

- Jeg visste jeg ville få spørsmål om det skjedde fordi jeg ikke ville dra til Bergen. Det skjedde fordi jeg var ivrig etter utlikningen, vi hadde misbrukt mange sjanser, og etter scoringen hadde vi 7-8 minutter på å fikse tre poeng. Men det gule kortet jeg fikk mot Strømsgodset like før var enda dummere, da jeg sparket vekk ballen.

- Er du likevel litt glad for å slippe gjensynet med Brann og Bergen?

- Jeg skulle gjerne spilt kampen. De husker fortsatt det målet, men jeg ville ikke vært redd i det hele tatt. Jeg valgte å score, og det angrer jeg fortsatt ikke på. Jeg ville gjort det samme igjen, sier Kovacs.

Opdal: - Skal slå dem skikkelig

OPERERES I KVELD: Håkon Opdal opereres i kneet i kveld, og går dermed glipp av kampen mot Odd. -  Jeg hadde vært veldig motivert, det ville blitt noe ekstra, sier Brann-keeperen til Dagbladet. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
OPERERES I KVELD: Håkon Opdal opereres i kneet i kveld, og går dermed glipp av kampen mot Odd. - Jeg hadde vært veldig motivert, det ville blitt noe ekstra, sier Brann-keeperen til Dagbladet. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Brann-keeper Håkon Opdal opereres i kveld i kneet han skadet i nevnte cupkamp, og får dermed ikke mulighet til å revansjere seg. Det synes han er bittert.

- Jeg hadde vært veldig motivert, det ville blitt noe ekstra. Vi som spillergruppe er veldig sugne på å revansjere oss etter de to tapene vi har hatt mot Odd i år, og særlig det siste. Vi har tenkt å slå dem skikkelig, sier Opdal til Dagbladet.

Han opplyser at det gule kortet Kovacs pådro seg i forrige kamp, og som forhindrer ham i å spille i kveld, er blitt heftig diskutert innad i Brann-leiren.

- Selvfølgelig er det det. Jeg skal ikke spekulere for mye i det, det blir opp til Kovacs å svare på. Men jeg har sett hvordan han fikk kortet.

- Hva tenker du om det?

- Det tror jeg at jeg skal holde for meg selv.

- Kunne du ønske Kovacs hadde spilt i kveld?

- Det hadde vært interessant å se hvilken mottakelse han hadde fått. Men han er jo en viktig spiller for dem, og har scoret masse mål i år, så for oss er det en fordel at han ikke spiller, sier Opdal.

Fagermo føler seg misforstått

Brann har solgt nesten 15 000 billetter til kampen, og på sin hjemmeside har klubben gjort sitt til å fyre opp stemningen. «Vil du se dette gliset tørke?» er tittelen på en av forhåndssakene som er lagt ut, med bilde av en glisende Dag-Eilev Fagermo.

I tillegg inviteres leserne til å ta en egen Odd-quiz - der spørsmålene nesten utelukkende handler om den kontroversielle episoden fra sist.

Etter kampen uttalte Håkon Opdal at han ville vært flau over å spille på lag med en spiller som Kovacs.

- Står du fortsatt for den uttalelsen?

- Jeg siktet til den kampen og det han gjorde der. Det har jeg fortsatt ikke noe til overs for. Samtlige som har sett situasjonen har sagt det, bortsett fra Fagermo og Kovacs. Fagermo endrer vel forklaring hver gang han blir intervjuet, sier Opdal.

Odd-treneren har forståelse for at bildene der han står og feirer Kovacs-målet provoserte folk i Bergen.

- For slik det så ut, virket det som jeg lo og hoiet av en keeper som ødela beinet sitt. Slik var det ikke. Jeg trodde Opdal rotet, sier Fagermo til Bergens Tidende.

FÅR NEPPE EN HJERTELIG VELKOMST I KVELD: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo tok Brann-trener Steinar Nilsen i hånda etter kvartfinalen i cupen, men Fagermo har fått mye kjeft for feiringen sin av Kovacs' kontroversielle scoring. 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
FÅR NEPPE EN HJERTELIG VELKOMST I KVELD: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo tok Brann-trener Steinar Nilsen i hånda etter kvartfinalen i cupen, men Fagermo har fått mye kjeft for feiringen sin av Kovacs' kontroversielle scoring. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media