RETURNERER: Bare en medisinsk sjekk gjenstår før Peter Kovacs går løs på sin andre periode som Strømsgodset-spillet. 
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
RETURNERER: Bare en medisinsk sjekk gjenstår før Peter Kovacs går løs på sin andre periode som Strømsgodset-spillet. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXVis mer

Kovacs tilbake til norsk fotball

Enig med Strømsgodset.

(Dagbladet): I august 2010 forlot Peter Kovacs Odd Grenland og Tippeligaen til fordel for belgiske Lierse.

Nå vender den ungarske kraftspissen tilbake til norsk fotball.

Drammens Tidende melder at 33-åringen er kommet til enighet med Strømsgodset om en toårskontrakt. Kovacs spilte også for drammensklubben mellom 2006 og 2008.

- Peter Kovacs er SIF-spiller så sant han består legesjekken i neste uke, og det går sikkert greit, sier sportssjef Jostein Flo til avisa.

Under Ronny Deilas ledelse har Godset fått mye skryt for rask pasningsfotball langs bakken, mens Kovacs er en spillertype som trives vel så godt når han får brukt hodestyrken sin.

Flo forklarer at ungareren er en helt annen spisstype enn det de har i stallen fra før, og at han kan tilføre laget rutine og fysisk styrke.
 
- Her kan det være snakk om noen faser i kamper der vi nettopp kan trenge en type som Kovacs - som på slutten av matcher på offensiv og defensiv dødball, sier han til Drammens Tidende.

Kovacs kommer gratis fra Lierse.

Strømsgodset har fra før sikret seg Lars Iver Strand, som havnet helt ute i kulda i Vålerenga. 28-åringen vil skrive under på en ettårsavtale med drammenserne.