Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kovacs vil ha Prica-scoring strøket

Ber NFF ta grep.

ENDTE ETT MÅL BAK PRICA: Men Peter Kovacs synes ikke det er rettferdig at hans mål mot Sandefjord ble omgjort til selvmål, når Rade Pricas scoring mot Start fikk stå til tross for at ballen sist var innom en motspiller. 
Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
ENDTE ETT MÅL BAK PRICA: Men Peter Kovacs synes ikke det er rettferdig at hans mål mot Sandefjord ble omgjort til selvmål, når Rade Pricas scoring mot Start fikk stå til tross for at ballen sist var innom en motspiller. Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet): Med 16 scoringer har Peter Kovacs all grunn til å være stolt av egen innsats i Tippeligaen denne sesongen.

Den storvokste Odd Grenland-spissen var bare én scoring bak Rade Prica, som ble seriens toppscorer med sitt kremmerhus på Brann Stadion i går.

Men selv om eliteserien er ferdigspilt har Kovacs fortsatt et ørlite håp om å dele tittelen med kollegaen på Lerkendal. Da må i så fall NFF gi ungareren medhold i at Pricas scoring mot Start den 8. april var et selvmål av Geir Ludvig Fevang.

- Jeg mener at NFF skulle gjort det samme med denne scoringen som de gjorde med mitt mål. I det minste bør de ta en ny runde og vurdere scoringen, sier Kovacs til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Fikk hjelp av motspiller

Med «mitt mål» sikter han til målet han først ble kreditert mot Sandefjord den 4. juli, men fratatt over en måned senere. Situasjonen var som følger:

En corner fra Simen Brenne fant pannebrasken til Kovacs, som headet i tverliggeren. Ballen spratt ned mot streken, der den traff Sandefjords Admir Rascic i hælen og rullet de nødvendige centimeterne over streken.

Kovacs hevdet hardnakket at målet var hans, men NFF var av en annen oppfatning og betegnet det som selvmål.

Over et halvt år siden

Til sammenligning kom Pricas 1-1-scoring mot Start i april etter at skuddet hans endret retning i Fevang, utmanøvrerte keeper og gikk i mål.

TOPPSCORER I 2009: Rade Prica står oppført med 17 scoringer, ett mer enn Peter Kovacs og Mame Biram Diouf. 
Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
TOPPSCORER I 2009: Rade Prica står oppført med 17 scoringer, ett mer enn Peter Kovacs og Mame Biram Diouf. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX Vis mer

- Det er vanskelig å si om det er selvmål eller ikke. For meg ser det ut som ballen ville gått utenfor mål, men det er NFF som bestemmer reglene her, sier Kovacs.

Det spørs nok likevel om ikke Odd-spissen må belage seg på å dele annenplassen med Mame Biram Diouf, for når NFF fram til nå ikke har sett behovet for å frata Prica scoringen, virker det lite sannsynlig at de skal gripe inn nå, seks måneder og 25 dager senere.

Peter Kovacs kan i hvert fall glemme å få tilbake målet mot Sandefjord. Det opplyser lederen av NFFs konkurranseavdeling, Stig Ove Sandnes, til NRK.

Peter Kovacs har så langt ikke besvart henvendelsene fra Dagbladet.

Her kan du se Prica-målet Kovacs mener bør strykes, og målet han selv ble fratatt mot Sandefjord.

BLE FRATATT SCORING: Her jubler Kovacs etter å ha scoret mot Sandefjord 4. juli. Men over en måned senere ble han fratatt målet. 
Foto: Trond Reidar Teigen  / SCANPIX
BLE FRATATT SCORING: Her jubler Kovacs etter å ha scoret mot Sandefjord 4. juli. Men over en måned senere ble han fratatt målet. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media