Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kovalainen erstatter Alonso

Finske Heikki Kovalainen tar over Fernando Alonsos plass i førersetet hos Renault i formel 1 neste sesong.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag ble det klart at 24-årige Kovalainen erstatter suksessrike Alonso i Renault neste sesong. Den regjerende verdensmesteren i formel 1 går som kjent til McLaren.

Kovalainen har vært testfører i tre år og kommer til å ta plass ved siden av Giancarlo Fisichella.

I 2005 kjørte finnen også GP2-serien, som er klassen under formel 1. Der ble han nummer to i sammendraget.

– Mine to sesonger som testfører, samt sesongen i GP2, har gitt meg erfaringer, tekniske egenskaper og forståelse som trengs for å vinne noe i formel 1, sier Kovalainen som har stor tro på seg selv.

– Neste sesong blir en ny start for meg. Det kommer til å bli store forventninger til meg med en gang, men jeg vil ikke la det påvirke meg, sier 24-åringen.

Brasilianerne Ricardo Zonta og Nelson Piquet jr. blir de nye testførerne i Renault. Sistnevnte er sønn av tidligere formel 1-mester Nelson Piquet. Han har vært verdensmester i formel 1 hele tre ganger.

I tillegg har mektige Flavio Briatore forlenget kontrakten sin med ytterligere ett år. Den nye kontrakten går ut i 2008. Han har vært sjefen for teamet siden 2000.

– Alle i Renault er veldig optimistisk når det gjelder førerstallen vår for 2007. Vi har lagt en strategi for framtiden uten å ødelegge for stabiliteten på kort sikt, mener Briatore.

FINSK FORMEL 1: 
Heikki Kovalainen får en tøff jobb med å fylle Renault-setet til Alonso. Foto: Scanpix/Epa
FINSK FORMEL 1: Heikki Kovalainen får en tøff jobb med å fylle Renault-setet til Alonso. Foto: Scanpix/Epa Vis mer

(ANB)