TOK ANSVAR: Heikki Kovalainen fikk raskt tak i et brannslukningsapparat og slukket brannen i egen bil før brannmannskapene nådde fram til stedet.Foto: SCANPIX/AP Photo/Dita Alangkara
TOK ANSVAR: Heikki Kovalainen fikk raskt tak i et brannslukningsapparat og slukket brannen i egen bil før brannmannskapene nådde fram til stedet.Foto: SCANPIX/AP Photo/Dita AlangkaraVis mer

Kovalainen lekte brannmann på egen formel 1-bil

Tok saken i egne hender da bilen tok fyr.

|||(Dagbladet): Selv om det utspilte seg en hard kamp om seieren mellom Fernando Alonso og Sebastian Vettel, foregikk den virkelige dramatikken lengre bak i feltet da Singapores Grand Prix beveget seg i de siste rundene.

Ut på start/mål-langsiden kom nemlig Lotus-fører Heikki Kovalainen med bilen i fyr og flamme. Finnen virket imidlertid ikke nevneverdig stresset av situasjonen da han stoppet bilen inne ved gjerdet, hoppet ut av cockpiten og fikk overrakt et brannslukningsapparat fra en av vaktene på andre siden av gjerdet.

Deretter inntok han rollen som brannmann, og så riktig så dreven ut i faget da han på kort tid fikk flammene under kontroll. 

- Det ser alltid dramatisk ut når bilen tar fyr. Jeg ville ikke kjøre inn i pit lane med bilen i den tilstanden. Da kunne mange ha kommet til skade. Jeg så etter brannmannskapet på start/mål-langsiden, og tok bilen dit. Det ble en del skader på bilen, men ingen kom til skade, og det er det viktigste, forklarer Kovalainen til BBC.

Selv om ingen kom til skade, var Kovalainens oppførsel på langt nær ufarlig der han trakterte brannslukningsapparatet med ryggen til banen på et strekke der bilene oppnår topphastighet. Derfor er det ikke utenkelig at han kan vente seg en form for straff i etterkant.

Tilspisset VM-kamp
Mens Kovalainen lekte brannmann, tilspisset jakten på VM-tittelen seg ytterligere. Søndagens seier til Fernando Alonso gjør sitt til at spenningen vil holde seg til siste løp er kjørt.

Den dobbelte verdensmesteren fra Spania startet i pole position og kjørte på sitt beste da han holdt Red Bull-duoen Sebastian Vettel og VM-leder Mark Webber bak seg.

Seieren var Alonsos fjerde denne sesongen.

- Denne seieren betyr mye for kampen om VM-tittelen. Det kommer til å bli veldig tett. Fem kjørere kjemper om sammenlagttittelen, sier Alonso etter triumfen i Singapore.

Alonso sa han kontrollerte avstanden til Vettel på de siste rundene av løpet.

Mer uflaks
Vettel måtte etter løpet innrømme at han var sjanseløs mot Alonso.

HOPPENDE GLAD: Fernando Alonso ledet fra start til mål og sørget for tilspisset spenning i toppen av VM-sammendraget.Foto: SCANPIX/REUTERS/Vivek Prakash
HOPPENDE GLAD: Fernando Alonso ledet fra start til mål og sørget for tilspisset spenning i toppen av VM-sammendraget.Foto: SCANPIX/REUTERS/Vivek Prakash Vis mer

- Jeg hadde ingen mulighet i starten og bare så at han stakk av gårde. Mot slutten var eneste sjanse at han gjorde en feil, sier Vettel.

For briten Lewis Hamilton fortsetter uflaksen. McLaren-føreren måtte bryte på den 36. runden etter en kollisjon med Webber. Det var tredje gang i løpet av fire konkurranser at Hamilton ikke kom til mål. Foran søndagens løp lå han på annenplass i VM-sammendraget.

Passet på Hamilton
- Uheldigvis kom bilene i kontakt med hverandre. Det er ikke akkurat noe slikt du ønsker skal skje i et løp, sier Webber.

Red Bull-føreren så det som sin hovedoppgave å se til at Hamilton ikke fikk noen lett reise i søndagens løp.

Webber forsvarte sin VM-ledelse og er oppe i 202 poeng, 11 poeng foran Alonso, mens Hamilton på 182 og Vettel på 181 følger nærmest.

Det gjenstår fire løp i denne sesongens VM-serie. Neste løp er Japans Grand Prix 26. september.

(Dagbladet.no/NTB)