Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kowalczyk: - Det er bare jeg og Petter Northug som sier ifra

Føler seg aleine etter «sin tøffeste avgjørelse i karrieren.»

STÅR OVER: Justyna Kowalczyk dropper Tour de Ski. Foto: REUTERS/Yves Herman/NTB Scanpix
STÅR OVER: Justyna Kowalczyk dropper Tour de Ski. Foto: REUTERS/Yves Herman/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Justyna Kowalczyk trakk seg fra Tour de Ski i dag, etter å ha kranglet med arrangøren og Det internasjonale skiforbundet i et par dager.

Beslutningen ble offentliggjort på polakkens Facebook-side.

Skeiv fordeling Men det var på ingen måter noen lett avgjørelse hun tok.

- Dette var en av de tøffeste avgjørelsene jeg har tatt i mitt idrettskarriere - kanskje den aller tøffeste, sier Kowalczyk til VG.

Bakgrunnen er at hun føler det er for mange fristiletapper i touren - fem, mot bare to klassisketapper. Den polske langrennsstjerna er klart best i klassisk, mens hun på grunn av en skade sliter i fristil.

Det er nettopp den skeiva fordelinga hun har forsøkt å kommunisere de siste dagene, uten at hun fikk medhold fra arrangøren, som sliter med snømangel.

- De andre er tause Nå etterlyser hun at flere tør i si ifra.

- Når det oppstår problemer, er de andre som regel tause. Det er bare Petter (Northug) og jeg som av og til snakker ut, sier Kowalczyk til VG.

30-åringen reiser rett til høyden for å forberede seg best mulig til OL. Hun tror det blir en kamp mellom Therese Johaug og Marit Bjørgen i Tour de Ski, og kommer trolig til å få rett i det, selv om Vidar Løfshus mener det er noen finske jenter som også kan blande seg inn.

Tour de Ski starter med kvinnenes prolog klokka 14:00. Den kan du følge i vårt langrennsstudio.