FAVORITT: I Marit Bjørgens fravær, seiler Justyna Kowalczyk opp som den klare favoritten til å vinne Tour de Ski for fjerde gang på rad. 
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
FAVORITT: I Marit Bjørgens fravær, seiler Justyna Kowalczyk opp som den klare favoritten til å vinne Tour de Ski for fjerde gang på rad. Foto: Stian Lysberg Solum / ScanpixVis mer

Kowalczyk: - Håper Marit kommer sterkt tilbake

Skulle gjerne hatt en ny duell mot Bjørgen.

OBERHOF (Dagbladet): I morgen starter Tour de Ski med prolog i Oberhof. Det var ventet å bli en ny duell mellom Marit Bjørgen og polske Justyna Kowalczyk.

Det blir det ingenting av, etter at Bjørgen måtte trekke seg på grunn av en hjerterytmeforstyrrelse før jul, noe Kowalczyk beklager.

- Jeg håper Marit kommer sterkt tilbake senere i sesongen, sa Kowalczyk på åpningspressekonferansen i tyske Oberhof i ettermiddag.

Usikker
- Men for mitt opplegg i Tour de Ski, betyr det ingenting. Jeg prøver uansett å gjøre en hundre prosent jobb på alle etapper, sa Kowalczyk, som har vunnet touren tre år på rad.

Om hun gjør det igjen, er hun usikker på. Tour de Ski er nemlig ikke noe hovedmål for Kowalczyk, som sikler mer etter gullmedaljene som skal deles ut i Val di Fiemme senere i vinter.

- Jeg er veldig usikker på hvordan jeg ligger an i skøyting. I klassisk vet jeg at jeg er sterk, sa hun.

Jul uten snø
Den siste perioden før touren har dessuten ikke vært optimal.

- Jeg har feiret jul hjemme i Polen. Der var det ikke snø, fortalte hun.

Siste status på Marit Bjørgen er som Dagbladet fortalte i går at hun er tilbake i full trening, uten noen form for restriksjoner. Det er ikke oppdaget hjertefeil.

- Sannsynligvis er Marit tilbake i konkurranse under verdenscupen i La Clusaz, sier landslagstrener Egil Kristiansen, som har utfordret Bjørgen på å sette opp et eget treningsprogram for de nærmeste ukene - etter at plan A altså gikk i vasken.