<strong>LANGLØP:</strong> Justyna Kowalczyk begynte så smått å satse på langløp allerede i vinter, og satte ny rekord da hun vant Vasaloppet. 
Foto: Ulf Palm / TT / NTB scanpix
LANGLØP: Justyna Kowalczyk begynte så smått å satse på langløp allerede i vinter, og satte ny rekord da hun vant Vasaloppet. Foto: Ulf Palm / TT / NTB scanpix Vis mer

Kowalczyk: - Jeg skal gå for et norsk lag neste år

- Ganske ironisk, ikke sant?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): At den polske langrennsløperen Justyna Kowalczyk har et ønske om å satse på langløp kommende sesong har vært nevnt mange ganger.

I mars stilte hun opp i Vasaloppet og tok en suveren seier. Og det ga tydeligvis mersmak.

Løst samarbeid Men nå forteller hovedpersonen selv at hun skal gå for det norske laget Santander, hvor hun  blant andre vil bli kollega med svenske Johan Olsson.

- Den neste sesongen vil jeg gå i fargene til et norsk lag. Deres leder er de velkjente brødrene Aukland. At jeg skal gå med nordmennene? Ganske ironisk, ikke sant? Jeg ønsker å gå på det norske laget fordi det garanterer profesjonalitet på høyeste nivå, skriver Justyna Kowalczyk i sin blogg på det polske nettstedet Sport.pl.

32-åringen forteller at samarbeidet med det norske laget skal være forholdsvis løst, og at hun også tenker å gå verdenscuprenn.

Det var NRK som først omtalte saken.

Santander avviser Ifølge Team Santander stemmer ikke opplysningene som Justyna Kowalczyk selv har gått ut med.

- Vi har ikke henne om bord. Vi har ingen avtale med henne, skriver Team Santanders manager, Nils Marius Otterstad, i en sms til Dagbladet.

På spørsmål om hvorfor Kowalczyk nå forteller at hun skal gå for Team Santander, uten at partene er enige om det, svarer Otterstad:

- Vi har hatt en samtale om det, ja, men ingenting er avtalt eller signert. Jeg har ingen aning om hvorfor hun sier dette.

Den største polske langrennsstjerna har lagt en vanskelig sesong bak seg. 32-åringen har slitt med et dårlig kne hele sesongen, og ble operert etter sesongslutt.

Hun besvimte i monsterbakken under avslutninga på Tour de Ski - noe som fikk en polsk storavis til å be henne om å legge opp - for å ta vare på egen helse.

I Falun ble det en medalje på langrennstjerna, på lagsprinten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer