GLADNYHET: Både Charlotte Kalla (bildet) og Justyna Kowalczyk gleder seg stort over Marit Bjørgens graviditet.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GLADNYHET: Både Charlotte Kalla (bildet) og Justyna Kowalczyk gleder seg stort over Marit Bjørgens graviditet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Kowalczyk: - Oi! En stor gratulasjon til Marit

Konkurrentene gleder seg over baby-nyheten.

(Dagbladet): Marit Bjørgen (35) kunne i dag fortelle at hun venter barn sammen med samboer Fred Børre Lundberg (45).

Lagvenninnnene på landslaget kunne fortelle at de ble ekstatiske da de fikk høre gladnyheten. Også internasjonalt har langrennsdronningas graviditet fått oppmerksomhet.

- Oi, oi, oi! Den siste som melder seg på i listen av gratulanter, er Bjørgens «erkerival» Justyna Kowalczyk (32). Den polske langrennsløperen har hatt mange fighter med Bjørgen opp gjennom årene, og gleder seg over at konkurrenten er gravid.

- Oi! En stor gratulasjon til Marit. Det kommer til å bli en spesiell tid for henne, og en tid for glede, skriver Kowalczyk i en tekstmelding til TV 2.

- Jeg ønsker henne alt det beste og en rolig atmosfære rundt graviditeten, skriver hun videre.

Kjempeglad på Marits vegne En annen som er glad på Marit Bjørgens vegne, er konkurrenten og venninna Charlotte Kalla (27). Det svenske landslaget er i disse dager på treningsleir, og der ble naturligvis langrennsdronninga et hett samtaleemne.

- Jeg er kjempeglad på Marits vegne, sier Charlotte Kalla ifølge Aftonbladet.

- Vi fikk akkurat vite om det, og har snakket om det. Det er mange som er glade her nå, supplerer svenskenes langrennssjef, Rikard Grip.

Desember Marit Bjørgen venter barn i desember, og kommer dermed ikke til å konkurrere kommende sesong.

RIVAL: Justyna Kowalczyk. Foto: Tomasz Jastrzebowski / Forum
RIVAL: Justyna Kowalczyk. Foto: Tomasz Jastrzebowski / Forum Vis mer

Bjørgen forteller til Dagbladet at graviditeten har vært planlagt lenge, men at avgjørelsen om å satse videre denne sesongen ble tatt før hun visste at hun faktisk var blitt gravid.

Tidligere har hun vært kompromissløs på at hun er ferdig som skiløper når det er tid for barn. Nå er hun like kompromissløs på at hun fortsetter i sporet også etter fødselen.