Justyna Kowalczyks verdenscupkarriere er over

Kowalczyk avslutter verdenscupkarrieren

Den polske superstjerna Justyna Kowalczyk gir seg med langrennssatsingen og varsler ny rolle i det polske skiforbundet.

IKKE FLERE VERDENSCUPRENN: Justyna Kowalczyk vil ikke gå flere verdenscuprenn. Dermed blir det likevel ikke et gjensyn med rivalen Therese Johaug neste sesong. Her etter Kowalczyks OL-gull på 10 kilometer klassisk i Sotsji foran Charlotte Kalla og Johaug. Foto: REUTERS/Shamil Zhumatov
IKKE FLERE VERDENSCUPRENN: Justyna Kowalczyk vil ikke gå flere verdenscuprenn. Dermed blir det likevel ikke et gjensyn med rivalen Therese Johaug neste sesong. Her etter Kowalczyks OL-gull på 10 kilometer klassisk i Sotsji foran Charlotte Kalla og Johaug. Foto: REUTERS/Shamil Zhumatov Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter å ha slengt flere ufine kommentarer mot Therese Johaug i kjølvannet av den positive dopingprøven, har temperaturen bygd seg opp før gjensynet mellom Justyna Kowalczyk og Johaug i verdenscupen neste sesong.

Den duellen blir det ikke imidlertid noe av.

Kowalczyk annonserte nyheten om at hun har gått sitt siste verdenscuprenn etter at hun ble polsk mester på 15 kilometer klassisk i hjemlandet tidligere i dag.

- Da jeg gikk i Planica i januar, visste jeg at det ville bli min siste start i verdenscupen. Nå er jeg klar for en ny rolle som vil bli annonsørt av president Tajner senere, meddelte Justyna Kowalczyk etter gullet i det polske mesterskapet, ifølge Przeglad Sportowy.

Da Dagbladet forsøkte å få Kowalczyk til å utdype sin stikk mot Johaug i Pyeongchang forrige vinter, var 35-åringen svar på at det var et tema hun på ingen måte ønsket å snakke om.

Best i verden

Kowalczyk slo til med en oppløftende 8. plass i sitt siste verdenscuprenn i Planica 21. januar. Under vinter-OL i Pyeongchang ble en 14. plass hennes beste individuelle plassering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer