Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kowalczyk ba Østberg om unnskyldning etter dette fallet

- Jeg er så lei meg.

BEKLAGET: Ingvild Flugstad Østberg fikk ødelagt mye av løpet sitt med dette fallet. Det beklaget Kowalczyk etterpå.Foto: EPA/Grzegorz Momot / NTB Scanpix
BEKLAGET: Ingvild Flugstad Østberg fikk ødelagt mye av løpet sitt med dette fallet. Det beklaget Kowalczyk etterpå.Foto: EPA/Grzegorz Momot / NTB Scanpix Vis mer

OBERSTDORF (Dagbladet): Damens ti-kilometer ble dramatisk da tyske Claudia Nystad ble kjørt til sykehus for kontroll etter å ha smelt hodet i en issvull underveis i løpet.

Like dramatisk var det ikke da Ingvild Flugstad Østberg falt, men det var dramatisk nok til at polske Justyna Kowlaczyk ba om unnskyldning etter løpet.

- Jeg er så lei meg, sa Kowalczyk til Østberg mens Dagbladet intervjuet den norske løperen.

I minuttet før hadde Ingvild fortalt at hun falt fordi Kowlaczyk plutselig begynte å ploge nedover de isete bakken i Oberstdorf.

- Hun er ikke så veldig god til å stå nedover. Det burde hun øve mer på. Jeg følte jeg hadde en veldig god posisjon, men mista masse fart som jeg måtte jobbe inn på flata etterpå, forteller Ingvild til Dagbladet.

Østberg forteller at hun var klar over at hun kom til å kjøre fortere enn Kowalczyk nedover, og derfor ga hun også den polske jenta noen ekstra meter over toppen for å ha litt avstand fram til henne. Det var ikke nok, og Østberg endte på baken.

Da Kowalczyk ba om unnskyldning, ble hun også litt overrasket.

- Det var ikke verst. Hun skjønte at det var hun som forsårsaket fallet, sa Østberg.

- Men vi kan jo ikke bare skylde på henne heller. Vi kan ikke fortelle henne hvordan hun skal gå i felt, det er vi som må forholde oss til henne.