Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Therese Johaug tatt i doping:

Kowalczyk-beskjed til Johaug: - Åpner popcorn

Reaksjoner på Antidoping Norges påstand om 14 måneder.

SPENT: Justyna Kowalczyk uttaler at hun er spent på hva som skjer videre i dopingsaken til Therese Johaug. Foto: AFP PHOTO / LOIC VENANCE
SPENT: Justyna Kowalczyk uttaler at hun er spent på hva som skjer videre i dopingsaken til Therese Johaug. Foto: AFP PHOTO / LOIC VENANCE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Påtalenemnda i Antidoping Norge har lagt ned påstand om at Therese Johaug utestenges i 14 måneder.

Slik reagerer omverdenen på nyheten:

- Vi er forberedt på at det kan bli mye fokus på konsekvensene av det som har skjedd i tiden som kommer, men vi ønsker ikke å kommentere noe mer rundt dette nå. Det aller viktigste for oss er å ta vare på Therese så godt vi kan, sier Marit Bjørgen, ifølge Skiforbundet.

- Jeg lurer på hva FIS og WADA mener. #14måneder. #åpnerpopcorn, skriver Justyna Kowalczyk på Twitter.

Hun sikter til Det internasjonale skiforbundet (FIS) og Verdens antidopingbyrå (Wada).

- Norges idrettsforbund er gjort kjent med påtalenemndens vedtak. Vi kan ikke kommentere saken mens den er under behandling, sier idrettspresident Tom Tvedt.

- Dette var rimelig og ventet. Det var nok der man hadde trodd at Antidoping Norge ville lande, sier Expressens nyhetssjef Kalle Forsell, ifølge NTB.

- Vi er ikke kjent med detaljer i innholdet i påtalevedtaket og avventer nå den videre prosessen. Vi mener derfor det ikke er riktig av NSF å kommentere vedtaket før domsutvalget er ferdig med sitt arbeid og har avsagt en dom. Vi henviser til Therese Johaugs advokat, Christian Hjort, for eventuelle ytterligere kommentarer, sier kommunikasjonssjef Espen Graff i Norges Skiforbund.

- Antidoping Norge lämnar beskedet: Therese Johaug bör stängas av i 14 månader. Då blir det nog så, skriver Expressens Ludwig Holmberg på Twitter.

- Jeg hadde trodd at tvilen skulle komme henne mer til gode. At hun hadde lyttet til legens råd med hans autoritet. Enten tror de ikke på forklaringen på kjøp og bruk av kremen (Trofodermin), ellers så går det litt politikk i det. Gir de for lav straff, frykter de nok anke av WADA eller Det internasjonale skiforbundet. Det kan være årsaken til innstillingen på 14 måneder, sier TV 2s dopingekspert Mads Kaggestad til NTB.

- Det er det verste scenarioet for en utøver. Fra et utøverperspektiv er det ekstremt kritisk, sier Ole Einar Bjørndalen til TV 2.

- JEG FINNER STYRKE GJENNOM KJÆRLIGHETEN: Therese Johaug møtte pressen for første gang siden hun fortalte om den positive dopingprøven for nøyaktig to uker siden. Video: NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!