TROR IKKE PÅ FORKLARINGEN: Justyna Kowalczyk mener Marit Bjørgen er verdens beste skiløper, derfor tror hun ikke på at nordmannen fortsatt er sliten etter Tour de Ski.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TROR IKKE PÅ FORKLARINGEN: Justyna Kowalczyk mener Marit Bjørgen er verdens beste skiløper, derfor tror hun ikke på at nordmannen fortsatt er sliten etter Tour de Ski.Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Kowalczyk beskylder Bjørgen for å drive med teater

- Tror neppe hun er sliten.

Langrennsstudio kl. 12.45: 10 kilometer fristil fellesstart, kvinner

(Dagbladet): En sliten Marit Bjørgen ble beordret hjem fra NM for en uke siden, etter å ha gått et av sine dårligste løp på flere år da hun misset pallen på 10 kilometer fristil på Voss.

Torsdag mistet hun verdenscupledelsen til erkerival Justyna Kowalczyk, noe hun må prøve å rette på når 10 kilometer fristil igjen står på programmet i Rybinsk i formiddag.

Da må Bjørgen imidlertid vise en helt annen form enn i NM - men ifølge Kowalczyk er ikke det noe å lure på: Hun tror nemlig den norske jenta driver skuespill.

Teater
- Jeg tror neppe hun er sliten. Jeg har jo deltatt i Tour de Ski hele seks ganger. Man dør nesten på slutten, men etter en uke eller to er alt over - og man er klar for en ny konkurranse igjen, sier den polske jenta til avisa Rzeczpospolita, gjengitt av NRK.

- Marit driver med teater. Den beste skiløperen i verden kan ikke havne på sjetteplass. Det er umulig at hun kjemper i toppen i Otepää, og så fire dager senere taper mot hele fem andre norske løpere, mener Kowalczyk.

Selv ante Bjørgen ikke hvorfor hun som storfavoritt havnet nede på sjetteplass, hele 1.05,8 minutter bak vinneren Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

- Jeg har ikke noe svar. Jeg kjente allerede under oppvarmingen at det ikke var som det skulle, sa hun etterpå.

Avviser
Justyna Kowalczyk har selv måttet tåle spekulasjoner om at hennes kneproblemer kommer og går litt, og kanskje er det derfor hun koster på seg å være litt skeptisk.

- Mine problemer med kneet er ikke et spill for galleriet, som noen kan mene. Jeg kjemper mot klokken og kneet. Derfor betrakter jeg hvert stevne som mitt siste, og tar meg et glass sjampanje, sier hun.

Norges landslagssjef Åge Skinstad avviser Kowalczyks påstander om Bjørgen overfor NRK.

- Marit var best under VM i fjor, men noe teater driver hun ikke med. Under NM var hun sliten og i dårlig form. Det var tunge forhold på Voss, og hun hadde rett og slett ikke sjans. Hun tok det beste valget i samråd med trener og resten av leiren, forklarer Skinstad.

De to rivalene går ut med startnummer en og to på fellesstarten i formiddag.