Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Kowalczyk besvimte og ble kjørt til sykehus

Fullførte ikke monsteretappen.

BRØT: Justyna Kowalczyk kom ikke til toppen på avslutningsetappen i Tour de Ski. Hun skal ha besvimt på vei opp bakken og kjørt til sykehus.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BRØT: Justyna Kowalczyk kom ikke til toppen på avslutningsetappen i Tour de Ski. Hun skal ha besvimt på vei opp bakken og kjørt til sykehus. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Polske Justyna Kowalczyk, som har vunnet Tour de Ski fire ganger, kom ikke til mål på dagens etappe. Det skriver NRK.

Hun skal ha besvimt på vei opp den siste bakken, og ble kjørt til sykehuset. I ettermiddag skal hun også ha blitt skrevet ut etter en sjekk, melder samme kanal.

- Justina besvimte i løypa og ble fraktet med scooter til ambulanse videre til sykehuset for en undersøkelse. Hun er sammen med sin bror, og situasjonen er under kontroll, sier assistenttrener Alexander Wieretielnego ifølge polske Eurosport.

Langrennssjef Åge Skinstad fikk med seg at Kowalczyk brøt.

- Jeg så at hun brøt og fikk hjelp. Jeg vet ikke om hun måtte ha båre, men jeg så det kjørte en båre forbi meg etterpå. Jeg så at hun sleit og fikk det tungt. Det at hun brøt skjedde nøyaktig en og en halv kilometer før mål, sier Skinstad til NRK.

Kowalczyk har vært nordmennenes kanskje fremste rival de siste årene. Hun har altså vunnet Tour de Ski hele fire ganger, og har to OL-gull og to VM-gull.
 
I årets Tour de Ski har hun ikke vært i nærheten av å blande seg inn i seierskampen.

- Vi ble fortalt av løpere at Kowalczyk lå livløs på bakken. Vi vet ikke hva som skjedde, men hun er ikke i sin beste form og kanskje hun ga opp, sier den polske skieksperten Grzegor Wojnarowski, gjengitt av NRK.

Dagbladet kommer med mer