Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kowalczyk besvimte på vei opp monsterbakken: - Jeg var bevisstløs i fire minutter

Snakker om episoden.

(Dagbladet): Mens Marit Bjørgen enkelt kunne ta seg til en sammenlagtseier i Tour de Ski etter å ha forsert den fryktede monsterbakken, ble det verre for hennes polske rival Justyna Kowalczyk.

Kowalczyk har ikke vært i sin beste form i Tour de Ski, og i går brøt hun på vei opp slalåmbakken i Val di Fiemme. Ifølge rapportene besvimte hun.

Nå snakker den polske langrennsstjerna om episoden.

- Jeg aner ikke hva som skjedde. Men jeg har blitt fortalt at jeg lå i snøen og var bevisstløs i fire minutter, sier Kowalczyk til TV-kanalen TVP, gjengitt av NRK.

Forsto ingenting Kowalczyk hadde altså falt om i løypa, og ble etter rapportene kjørt til sykehus for en sjekk.

FRAKTET BORT: Justyna Kowalczyk besvimte på vei opp den fryktede monsterbakken i Tour de Ski søndag. Her blir hun fraktet vekk på båre. Foto: EPA/GRZEGORZ MOMOT
FRAKTET BORT: Justyna Kowalczyk besvimte på vei opp den fryktede monsterbakken i Tour de Ski søndag. Her blir hun fraktet vekk på båre. Foto: EPA/GRZEGORZ MOMOT Vis mer

- Jeg forsto ingenting under legesjekken siden alle legene snakket italiensk. Jeg har fått masse papirer på italiensk som vi skal gå gjennom senere, sier Kowalczyk ifølge NRK.

Langrennssjef Åge Skinstad fikk med seg episoden.

- Jeg så at hun brøt og fikk hjelp. Jeg vet ikke om hun måtte ha båre, men jeg så det kjørte en båre forbi meg etterpå. Jeg så at hun sleit og fikk det tungt. Det at hun brøt skjedde nøyaktig en og en halv kilometer før mål, sa Skinstad i går.
Lik Dagbladet Sporten på Facebook.