IKKE DEN BURSDAGSPRESANGEN HUN ØNSKET SEG: Men verdenscupleder Justyna Kowalczyk var veldig fornøyd med dagens løp, til tross for at hun bare ble nummer tre. Foto: AFP PHOTO / Jean Pierre Clatot
IKKE DEN BURSDAGSPRESANGEN HUN ØNSKET SEG: Men verdenscupleder Justyna Kowalczyk var veldig fornøyd med dagens løp, til tross for at hun bare ble nummer tre. Foto: AFP PHOTO / Jean Pierre ClatotVis mer

Kowalczyk ble knust av Bjørgen, men starter likevel feiringa nå

Fyller 30 år i dag.

LA CLUSAZ (Dagbladet): Justyna Kowalczyk fyller 30 år i dag, og selv om hun ble slått kraftig av både Marit Bjørgen og Therese Johaug på den klassiske ti-kilometeren i dag, smilte den polske verdenscuplederen fra øre til øre etter løpet.

- Jeg starter feiringen nå når gutta har gått sitt løp, svarer Kowalczyk på spørsmål om hun skal feire bursdagen sin i kveld.

Får fri
Resten av verdenscupsirkuset skal lade opp til stafetter i morgen, men Kowalczyks polske lag stiller ikke i morgendagens stafett. Og dermed kan hun feire med flokken av polske fans som har slått følge med henne opp i de franske alpene til La Clusaz.

Før løpet i dag var det ventet at Kowalczyk skulle bli Bjørgens målestokk på formen. Det ble hun da også, men i den nest siste bakken måtte det polske kraftsenteret slippe bde Therese Johaug og Marit Bjørgen.

Som ikke engang visste at Kowalczyk hadde bursdag i dag.

- Hun fortalte det selv. På seiersseremonien etter løpet, sier Marit Bjørgen, som definitivt ikke ga henne noen gaver i sporet.

Kladdet i sporet
Og det var like før japanske Masako Ishida spurtslo henne på oppløpet også. Uvanlig kost for den overlegne klasisskløperen.

- Det var vanskelig i dag. Skiene mine var ikke perfekte, men, sier hun og smiler.

For med en gang hun forlot sporet i den nest siste motbakken kladdet det skikkelig under skiene hennes. På toppen av den siste motbakken måtte hun stoppe helt opp og skrape av snøen under skiene før hun og Ishida sto sammen ned bakken mot mål.

- Resultatet i dag er bra for meg med sånne ski. Det er bra å vite at jeg fortsatt har god form i klassisk, sier Kowalczyk.