Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Justyna Kowalczyk blir trener

Kowalczyk blir landslagstrener

Justyna Kowalczyk (35) annonserte at hun la opp. Hun fortsetter likevel som trener i skisirkuset.

BLIR TRENER: Justyna Kowalczyk. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BLIR TRENER: Justyna Kowalczyk. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere denne måneden ble det kjent at den polske langrennsstjerna Justyna Kowalczyk legger opp som langrennsløper på toppnivå. Hun varslet at det kunne komme en annen rolle i skisirkuset, og nå er det bestemt:

Kowalczyk blir assistenttrener for det polske langrennslandslaget. Det melder Det polske skiforbundet. Aleksander Wierietelny blir hovedtrener.

- Da jeg gikk i Planica i januar, visste jeg at det ville bli min siste start i verdenscupen. Nå er jeg klar for en ny rolle som vil bli annonsørt av president Tajner senere, meddelte Justyna Kowalczyk under det polske mesterskapet, ifølge Przeglad Sportowy.

Dominerte

Justyna Kowalczyk dominerte langrenssporten blant annet sammen med Marit Bjørgen og Therese Johaug i lang tid. Hun har vunnet Tour de Ski sammenlagt hele fire ganger.

De siste årene har man merket at karrieren var på hell. Under vinter-OL ble en 14. plass hennes beste individuelle plassering.

To OL-gull, to VM-gull og totalt 13 mesterskapsdueller gjenspeiler de mange tøffe duellene mot de norske essene i mesterskap. Kowalczyk rakk også å vinne hele 50 verdenscupseirer før karrieren begynte å gå i feil retning.

Depresjon

Merritert til tross - Kowalczyk har også hatt sitt å stri med. I fjor sommer snakket hun åpnet om at hun hadde hatt en depresjon som følge av at hun mistet et barn etter en spontanabort.

Hun har fortalt at åpenheten reddet henne.

- Det reddet livet mitt. Jeg vet mange mener det ikke er nødvendig å ta opp absolutt alt, men for meg var det best å gjøre det slik. Jeg ville fortelle alt, og jobbe med meg selv fra bunnen. Jeg har bygd meg opp som kvinne og idrettsutøver, sier Justyna Kowalczyk.

Kowalczyk har de siste årene vært en del av det norske privatlaget Team Santander. Der er hun ferdig.

Det var i 2015 Kowalczyk signerte en kontrakt med det norske langløps-laget, som drives av brødrene Jørgen og Anders Aukland. Kowalczyk kalte da langløp for sin nye forelskelse, og forklarte at hun trengte ny motivasjon i treninga.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!