Kowalczyk dropper flere VM-distanser

- Beinbruddet i foten er glemt, men nå sliter jeg med smerter i nedre del av ryggen.

TO RENN: Justyna Kowalczyk satser alt på klassisk stil under Falun-VM til vinteren. Dermed utfordrer hun de norske langrennsjentene i kun to renn, skriver NRK. Foto: AP Photo / David Goldman / NTB Scanpix
TO RENN: Justyna Kowalczyk satser alt på klassisk stil under Falun-VM til vinteren. Dermed utfordrer hun de norske langrennsjentene i kun to renn, skriver NRK. Foto: AP Photo / David Goldman / NTB ScanpixVis mer

Justyna Kowalczyk satser alt på klassisk stil under Falun-VM til vinteren. Dermed utfordrer hun de norske langrennsjentene i kun to renn, skriver NRK.

- Jeg satser på to klassisk-renn i Falun. Dermed blir det kun sprint og 30 kilometer på meg i VM, bekreftet Kowalczyk på en pressekonferanse i Warszawa mandag.

Polakken har slitt med skøyteteknikken de siste årene. I fjor droppet hun Tour de Ski fordi det ble for mange konkurranser i fri teknikk. Det skjer ikke i årets sesong.

- Det er på tide å konkurrere i Tour de Ski igjen. Nå er det to år siden sist jeg klatret opp Alpe Cermis, og jeg gleder meg til å konkurrere der igjen. Jeg håper bare at jeg ikke blir syk, sier langrennsprofilen.

Ryggsmerter Kowalczyk forteller at hun satser for fullt på verdenscupen i tillegg til de to VM-distansene. Det mye omtalte fotbruddet fra forrige vinter er leget, men i sesongoppkjøringen har hun trøblet med en vond rygg.

- Beinbruddet i foten er glemt, men nå sliter jeg med smerter i nedre del av ryggen. Mye av årsaken til det er teknikken min i klassisk. Det er ikke noe problem å trene, men jeg sliter litt med enkelte bevegelser, sier hun ifølge NRK.

Langrennsløpernes verdenscupåpning skjer i finske Ruka 29. november.

(NTB)