FORNØYD: Marit Bjørgen ble slått igjen, men opplevde likevel sprinten i Oberstdorf som en opptur. Det samme gjorde Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som ble nummer tre bak Kowalczyk og Bjørgen.
FORNØYD: Marit Bjørgen ble slått igjen, men opplevde likevel sprinten i Oberstdorf som en opptur. Det samme gjorde Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som ble nummer tre bak Kowalczyk og Bjørgen.Vis mer

- Kowalczyk en større favoritt enn meg

Marit Bjørgen (31) fikk bank igjen, men fortviler ikke.

OBERSTDORF (Dagbladet): Justyna Kowalczyk er tilbake i sin aller beste form. I dag tok hun sin tredje etappeseier på tre dager i Tour de Ski, da hun utklasset konkurrentene i den klassiske sprinten i Oberstdorf.

- Hun løper jaggu bakkene fort. Jeg gikk ikke godt nok teknisk og hadde ikke en sjans til å følge henne. Hun virker fryktelig sterk, sier Marit Bjørgen.

Den norske favoritten ble nummer to — og klatret også til andreplass i sammendraget, der hun er 22,2 sekunder bak den polske 28-åringen.

- Kjempefornøyd Men Bjørgen fortviler ikke over at Kowalczyk har fått den beste starten.

- Jeg er kjempefornøyd med løpet mitt i dag, fastslår hun.

Derfor er det heller ikke snakk om å gi opp sammenlagtkampen.

- Jeg er i form. Men jeg merket allerede i Davos at Kowalczyk kom til å bli sterk. Hun var den største favoritten i Tour de Ski, hun har jo vunnet de to siste årene, og hun er ikke blitt noe mindre favoritt nå, konstaterer Bjørgen.

Dagens største vinner var kanskje likevel Therese Johaug. Sprint er hennes svakeste disiplin, og 18.-plass betyr flere bonussekunder enn hun egentlig kunne drømme om.

- Se opp for Johaug Johaug er nummer tre i sammendraget, ett minutt og ett sekund bak ledende Kowalczyk.

- Jeg vil vel kanskje si at Therese er den som relativt sett har gjort det best på de tre første etappene. Vi vet jo hvor sterk hun er i den siste bakken. Jeg tror man skal se opp for ei jente fra Østerdalen i sammendraget, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

Han har også tro på at Marit Bjørgen skal kunne heve seg opp på Kowalczyks nivå.

- Jeg tror kanskje ikke Marit er i like god form som hun var tidligere i sesongen, men hun er i bra form. Løpet i morgen blir viktig, fastslår Kristiansen.

Første nyttårsdag er det 10 km fellesstart med skibytte som står på programmet. Det blir trolig nok en duell mellom Kowalczyk, Bjørgen og Johaug.

Opptur for Jacobsen Dagens gladeste norske jente på nyttårsaften, var nok likevel Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Hun ble nummer tre i det siste skirennet i 2011.

Norske plasseringer på dagens sprint: 2. Marit Bjørgen, 3. Astrid Uhrenholdt Jacobsen, 7. Ingvild Flugstad Østberg, 14. Heidi Weng, 18. Therese Johaug, 30. Marthe Kristoffersen og 34. Kristin Størmer Steira.