Er klassisk på vei ut av Tour de Ski?

Kowalczyk freser mot FIS-beslutning som rammer Weng: - En farse

Justyna Kowalczyk og Sami Jauhojärvi er begge meget kritiske til det nye Tour de Ski-programmet. Vidar Løfshus er mer nøktern. FIS' renndirektør Pierre Mignerey begrunner valget som skaper harme.

KLASSISK: Justyna Kowalczyk reagerer sterkt på at det knapt nok skal gås klassisk langrenn i Tour de Ski, i konseptet som angivelig skal kåre den mest komplette. Her i diagonalgang sammen med Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Heidi Weng fra Tour de Ski i 2015. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
KLASSISK: Justyna Kowalczyk reagerer sterkt på at det knapt nok skal gås klassisk langrenn i Tour de Ski, i konseptet som angivelig skal kåre den mest komplette. Her i diagonalgang sammen med Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og Heidi Weng fra Tour de Ski i 2015. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Selv om Justyna Kowalczyk har lagt skiene på hylla, i likhet med sin mangeårige rival Marit Bjørgen, reagerer hun kraftig mot Tour de Ski-programmet som det internasjonale skiforbundet (FIS) la fram onsdag.

Årsaken er flere års frustrasjon mot det som ofte er flere fristilsrenn enn klassiskrenn i konseptet som angivelig skal kåre den mest komplette langrennsløperen.

I 2018/19-utgaven går skjevfordelingen av fristilsrenn enda lenger. Hele fem av sju renn skal skøytes. Bare to av sju renn går i klassisk.

Tour de Ski blir mer og mer en konkurranse for fristilsløpere enn komplette utøvere.

- Bare to av sju renn går i klassisk i Tour de Ski kommende sesong. Det er en farse, sier Justyna Kowalczyk til Dagbladet via pressesjef Malgorzata Ziemba.

- Heldigvis trenger jeg ikke selv å delta lenger, fortsetter den polske stjerna.

Bitterheten i den syrlige meldingen til tross: Kowalczyk har ett poeng.

Finsk kritikk

Hun får støtte av Sami Jauhojärvi, som også var best i klassisk i den perioden han var Finlands største langrennsstjerne. Til Dagbladet sier den finske skiprofilen at han synes FIS' beslutning er beklagelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer