Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kowalczyk går på sterke smertestillende

Nekter å dra til legen før hun har gått ti-kilometeren.

KLARTE IKKE REISE SEG: Justyna Kowalczyk falt etter en liten kollisjon med Saarinen, og kom på etterskudd på skøytedelen av dagens renn. Smertene i foten gjør det vanskelig for Kowalczyk å gå på ski.Foto: EPA/GRZEGORZ MOMOT / NTB Scanpix
KLARTE IKKE REISE SEG: Justyna Kowalczyk falt etter en liten kollisjon med Saarinen, og kom på etterskudd på skøytedelen av dagens renn. Smertene i foten gjør det vanskelig for Kowalczyk å gå på ski.Foto: EPA/GRZEGORZ MOMOT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Justyna Kowalczyk ble slått av Marit Bjørgen med nesten ett minutt, og endte på en skuffende sjetteplass på åpningsdistansen i Sotsji i dag.

Hun har slitt med en forslått ankel i dagene før OL, og avslører etter løpet at hun må ta sterke smertestillende medisiner for i det hele tatt å gå i Sotsji.

Til tross for smertene har hun ikke tenkt til å oppsøke lege før etter sesongens store mål, 10-kilometer klassisk på torsdag.

- Da skal jeg til legen og ta bilde av foten, og så får jeg en diagnose. Nå har jeg ikke en diagnose ennå. Jeg får veldig sterke smertestillende medisiner, så jeg kjenner ikke noe smerter under rennene, sier Kowalczyk etter rennet i dag.

Hun var klar på at hun ikke hadde sjanse til å henge med på kjøret etter at hun falt etter et sammenstøt med finske Aino Kaisa Saarinen like før de skulle bytte ski mellom den klassiske og skøytedelen i dag.

- En sjetteplass i OL er kanksje ikke akkurat drømmen min, men det var et veldig bra løp. Jeg sloss nesten helt alene etter at jeg var uheldig og falt da jeg var borti Saarinens ski. Da fikk gruppa foran meg tre, fire sekunder, som jeg normalt ville tatt igjen, men det klarte jeg ikke i dag.

Hele Norges coronakart