FORTSATT BEST: Marit Bjørgen jages fram til sin 56. verdenscupseier av landslagstrener Egil Kristiansen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FORTSATT BEST: Marit Bjørgen jages fram til sin 56. verdenscupseier av landslagstrener Egil Kristiansen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

- Kowalczyk gikk pent til side da hun hørte jeg kom

Bjørgen smadret erkerivalen og viste hvem som er dronning.

GÄLLIVARE (Dagbladet): Marit Bjørgen fikk noe å tenke på i den nasjonale åpninga på Beitostølen sist helg, da hun ble slått av Therese Johaug med 8 sekunder på 10 km fristil og 52 sekunder på 10 km klassisk.

Men da verdenscupen i dag ble innledet med 10 km fristil, benyttet Bjørgen anledningen til å vise hvem som er verdens beste skiløper.

Hun ledet fra første stavtak, og slo til slutt Therese Johaug på andreplass med 12,6 sekunder. Underveis gikk Bjørgen forbi sin polske erkerival Justyna Kowalczyk i sporet. Kowalczyk ble til slutt nummer 27, drøyt et minutt og 23 sekunder bak Bjørgen.

Avskriver ikke Kowalczyk - Det var en motivasjon og en fordel for meg å pushe ta igjen den ryggen, og Kowalczyk gikk pent til side da hun hørte jeg kom, gliser Bjørgen - uten at hun avskriver Kowalczyk av den grunn.

- Dette er jo ikke så overraskende, hun gikk ikke så fort på denne tida i fjor heller. Men hun kom som et skudd til Tour de Ski, poengterer Bjørgen.

Til tross for seieren, er 32-åringen fra Rognes ærlig på at hennes 56. verdenscupseier langt fra er hennes råeste løp.

- Nei, jeg følte ikke det var det råeste jeg har gjort, jeg kjenner fortsatt at jeg har mer å gå på. Men jeg føler at jeg har litt mer overskudd enn sist helg, og det hjelper jo på litt, sier Bjørgen.

Solid grunnmur Det viktigste er likevel følgende:

- Dette viser at jeg har en solid grunnmur og har gjort mye bra, og da er det små justeringer som skal til for å komme i enda bedre form.

- Hva sa magefølelsen før løpet?

- Magefølelsen sa at jeg hadde veldig lyst til å gå fort på ski, men samtidig var jeg veldig spent på om kroppen vile spille på lag. Og den spilte mer på lag i dag enn den gjorde forrige helg, og jeg er vedig fornøyd med det. Og så hadde jeg fanmtastisk gode ski, og det kjente jeg helt fra starten, jeg tok åtte sekunder på ti kilometer, og vi gikk vel ganske jevnt derfra.

Revansjesugen Og det var definitivt en revasjesugen Bjørgen som gikk ut på siste startnummer.

- Man vil så mye, man vil vinne skirenn, og man blir ekstra tent når man blir slått. Jeg liker jo best å stå øverst, sier Bjørgen.

Selv om Therese Johaug ikke klarte å slå Bjørgen, er hun langt fra skuffet etter sesongåpninga.

- Det var et veldig godt løp forrige helg, og formen var veldig bra. Løpet i dag var også bra, men løypa her passer meg ikke like godt. Likevel pushet jeg hele veien og er fornøyd, sier Therese Johaug.

Kikkan Randall fra USA ble nummer tre i åpningsrennet.