Justyna Kowalczyk går minst to VM-øvelser

Kowalczyk gjør comeback i VM

Justyna Kowalczyk har ennå ikke skværet opp med Therese Johaug. I VM i Seefeld vil de likevel møtes ansikt til ansikt igjen når den polske landslagstreneren gjør comeback.

GÅR VM: Justyna Kowalczyk gjør comeback i VM i Seefeld. Her etter Kowalczyks OL-gull på 10 kilometer klassisk i Sotsji foran Charlotte Kalla og Johaug. Foto: REUTERS/Shamil Zhumatov
GÅR VM: Justyna Kowalczyk gjør comeback i VM i Seefeld. Her etter Kowalczyks OL-gull på 10 kilometer klassisk i Sotsji foran Charlotte Kalla og Johaug. Foto: REUTERS/Shamil Zhumatov Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Justyna Kowalczyk gjør comeback i VM i Seefeld neste uke. Det opplyser Kowalczyks pressesjef Malgorzata Ziemba til Dagbladet.

Den polske langrennsstjerna bekrefter selv på Twitter at hun kommer til å gå lagsprinten og stafetten for Polen. Hun utelukker heller ikke muligheten for å gå 10 kilometer klassisk i VM.

- Vi får se, skriver Kowalczyk.

Formen på lagsprinten vil trolig avgjøre, hvor 36-åringen trolig får med det polske supertalentet Monika Skinder, født i 2001, som bare ble slått av to år eldre Kristine Stavås Skistad i junior-VM.

Dermed kan Kowalczyk likevel få et gjensyn med erkerivalen Therese Johaug, som også går stafetten, etter feiden som ikke er skværet opp over to år etter forrige gang de kommuniserte.

Comebacket stemmer godt overens med nyheten Dagbladet formidlet i mai: Da presiserte Kowalczyk at verdenscupkarrieren hennes var definitivt over, men at hun åpnet opp for å kunne gå noen av stafettene i VM i Seefeld.

Suveren seier i Zakopane

Nå er det altså bekreftet at en av tidenes mestvinnende langrennsløpere stiller til start på to VM-øvelser, stafetten og lagsprinten, selv om hun i dag er landslagstrener for Polen og ikke har konkurrert mot verdenseliten siden hun ble nr. 14 på OL-tremila i Pyeongchang 25. februar i fjor.

HARDTRENING: Therese Johaug valgte å stå over Tour de Ski for å forberede seg best mulig til sesongens store høydepunkt, VM i Seefeld. Programleder: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås. Se hele programmet her: https://youtu.be/ZE_uXfcSJsg Vis mer

Selv om Kowalczyk er polsk landslagstrener for et ungt og lovende polsk lag, har hun deltatt i flere konkurranser på nivået under verdenscupen denne sesongen.

Spekulasjonene om et verdenscupcomeback eskalerte i november, da 36-åringen med 50 verdenscupseire og fire individuelle mesterskapsgull vant den finske åpningen i Olos med over 40 sekunder. Like etter bekreftet imidlertid Ziemba til Dagbladet at det var uaktuelt for Kowalczyk å stille opp i verdenscupen.

Men VM blir det på den tidligere verdenseneren og Tour de Ski-dronningen. Kowalczyk har vunnet det som finnes av renn i Slavic Cup i vinter, senest 2. februar i Zakopane, da veteranen triumferte 36 sekunder foran Izabela Marcisz.

Går med polske supertalent

Marcisz er for øvrig et stort langrennstalent, som ble nr. 4 og 5 på distanserennene i junior-VM i Lahti da supertalentet Frida Karlsson vant foran Helene Marie Fossesholm.

I samme mesterskap vant 2001-modellen Monika Skinder VM-sølvet på sprinten - bare slått av to år eldre Kristina Stavås Skistad, som er en gullkandidat i senior-VM i Seefeld. Supertalentet Skinder vil utgjøre en meget spennende duo på sprintstafetten i VM sammen med rutinerte Kowalczyk.

Sylwia Jaskowiec, som har vært Kowalczyks makker på lagsprintene i tidligere mesterskap, konkurrerer for øvrig ikke lenger på toppnivå.

Stikk til Johaug

Den polske stjerna godtet seg på Johaugs bekostning under den pågående dopingsaken for drøye to år siden og skrev på Twitter at hun koste seg med popkorn da hun fulgte den norske jentas tragedie.

Kowalczyk har ikke ønsket å utdype hvorfor hun valgte å skrive dette og hvordan forholdet hennes er til Johaug, til tross for Dagbladets gjentatte forsøk gjennom forrige sesong.

- Du får spørre henne selv, sa Kowalczyk i en kort kommentar til Dagbladet i Pyeongchang, før hun løp videre på karakteristisk vis.

Selv sier Therese Johaug at hun ikke har skværet opp med den polske stjerna.

- Jeg har ikke snakket med Kowalczyk om denne saken. Jeg har ikke snakket med henne i det hele tatt siden sist vi konkurrerte sammen i 2016, har Johaug sagt til Dagbladet.

- Hva tenker du om stikkene hun sendte til deg da du led som mest?

- Det får Kowalczyk selv stå for. Jeg får ikke gjort noe med det og kan ikke ha fokus på det. Jeg visste at det ville komme en del negativt i lys av denne saken, men også at mange ville støtte meg. Heldigvis har det vært klart mest støtte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer