GIR SEG IKKE: Justyna Kowalczyk har bestemt seg for at hun tar minst én sesong til som langrennsløper på toppnivå.

Det har vært usikkerhet rundt den polske skidronningens framtid, men onsdag presenterte hun planene sine på en pressekonferanse i Krakow Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB Scanpix
GIR SEG IKKE: Justyna Kowalczyk har bestemt seg for at hun tar minst én sesong til som langrennsløper på toppnivå. Det har vært usikkerhet rundt den polske skidronningens framtid, men onsdag presenterte hun planene sine på en pressekonferanse i Krakow Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB ScanpixVis mer

Kowalczyk har bestemt seg for å fortsette karrieren

Satser mot VM i Falun.

Justyna Kowalczyk har bestemt seg for at hun tar minst én sesong til som langrennsløper på toppnivå.

Det har vært usikkerhet rundt den polske skidronningens framtid, men onsdag presenterte hun planene sine på en pressekonferanse i Krakow, skriver NRK.

- Jeg har bestemt meg for å fortsette å gå på ski, men neste sesong blir annerledes. Verdenscupen blir ikke et mål for meg. Hovedmålet blir å prestere under VM i Falun, sa Kowalczyk.

Allerede for to år siden uttalte Kowalczyk at OL i Sotsji ville bli hennes siste mesterskap. Siden den gang har hun vurdert forskjellige alternativer, blant annet å ta ett års pause for så å satse på nytt.

- Etter lang betenkningstid har jeg bestemt at jeg skal fortsette, men det blir på andre premisser. 16 år med beinhard trening merkes på kroppen, så nå endrer jeg programmet. Alt skal planlegges inn mot VM. Det har også vært viktig for meg at alle i teamet har ønsket å fortsette, sa hun onsdag.

Etter Sotsji-lekene satte Kowalczyk et tidlig sesongpunktum. Hun gikk OL med brudd i foten og måtte bruke sterke smertestillende medisiner. Onsdag kunne hun fortelle at hun slipper å operere foten.

(NTB)