REVANSJELYSTEN: Justyna Kowalczyk har fått fornyet motivasjon etter årets skuffende sesong. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
REVANSJELYSTEN: Justyna Kowalczyk har fått fornyet motivasjon etter årets skuffende sesong. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Kowalczyk har byttet ut staver med krykker: - Det er førsteklasses trening

Utålmodig etter operasjonen.

(Dagbladet): Justyna Kowalczyk har hatt en skuffende sesong og er ikke lenger verdens beste langrennsløper.

En kneskade har gjort det svært smertefullt for den polske stjernen å skøyte. Derfor ble hun operert denne uka, slik at hun kommer tidsnok i gang med revansjesesongen 2015/16.

Den polske stjernen er rastløs og ønsker ikke å vente lenge med å komme i gang med treningen igjen.

Skistavene er nå blitt erstattet med krykker. Det blir Kowalczyks første treningsverktøy på veien tilbake til verdenstoppen.

- Å gå rundt med disse krykkene, er førsteklasses trening for tricepsen. Men jeg foretrekker staver, skriver 32-åringen på sin Facebook-konto.

Revansjelysten Kowalczyk har i mange år klaget på sitt vonde kne. Også for tre år siden ble hun operert, men det ble ikke spesielt vellykket.

- Sist gang tok det ikke lang tid før smertene kom tilbake og kneet hovnet opp. Da klarte jeg ikke å gå på mange dager. Vi får håpe det går bedre denne gang, sier hun i et intervju med PolskeRadio.

Hun er klar på at revansjelysten er stor.

- Det har ikke gått slik jeg åpnet denne sesongen. Det har gitt meg ekstra motivasjon til å slå tilbake. Etter denne operasjonen kan det bare gå én vei, mener den polske langrennsstjernen.

Gir ikke opp Hun rundet av en variabel sesong med å vinne Vasaloppet. Også da snakket hun om smerter, men denne gang en helt ny plass: i ryggen.

- Jeg er redd for ryggen min. Jeg er redd for å bli ødelagt. Det må jeg passe på. Jeg må finne den beste måten å manøvrere meg gjennom den store mengden av deltakere. Det blir en utfordring, sa Kowalczyk før løpet.

Nå håper hun at i hvert fall én av plagene er vekke. I så fall ønsker hun å plage de suverene norske jentene neste vinter.

- De er veldig gode. Jeg vet det blir vanskelig, men jeg gir ikke opp, sier hun.

PÅ VEI TILBAKE: Justyna Kowalczyk håper å komme tilbake i verdenstoppen i langrenn. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
PÅ VEI TILBAKE: Justyna Kowalczyk håper å komme tilbake i verdenstoppen i langrenn. Foto: AP Photo/Matthias Schrader Vis mer