Kowalczyk i kjempeform knuste Johaug på monster-etappen

Gikk samme rute noen timer tidligere.

RASKERE ENN JOHAUG: Justyna Kowalczyk gikk samme rute som den avgjørende Tour de Ski-etappen. Hun var i mosjonsløpet 28 sekunder raskere enn Therese Johaug. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
RASKERE ENN JOHAUG: Justyna Kowalczyk gikk samme rute som den avgjørende Tour de Ski-etappen. Hun var i mosjonsløpet 28 sekunder raskere enn Therese Johaug. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Justyna Kowalczyk droppet som kjent å stille opp i årets Tour de Ski da FIS valgte å gjøre om den ene etappen i Touren. Det hindret likevel ikke den polske superstjerna i å gå den beryktede monsterbakken i Alpe Cermis i går.

Uten sju løp i beina, og under langt bedre forhold en Johaug & Co. ønsket Kowalczyk en gjennomkjøring når hun først var på plass i Val di Fiemme. Hun stilte derfor opp på et amatørløp som gikk noen timer før den avgjørende Tour de Ski-etappen.

Og skal vi tro skistjernen selv så er hun i fantastisk form om dagen.

Ifølge Kowalczyks egen hjemmeside gikk hun de samme 9 kilometerne på tiden 33:51,4. Det er i så fall rundt 28 sekunder raskere enn Therese Johaug som på sin side vant den avgjørende etappen på tiden 34:19,8. Tiden er også snaut to minutter raskere enn hva Kowalczyk klarte på den avgjørende etappen i fjor, men da med en annen løypeprofil.

Om Kowalczyk var raskere enn Johaug i selve «monsterbakken» er fortsatt uvisst. Hun forserte uansett bakken før forholdene forverret seg drastisk.

Det er selvfølgelig også noe helt annet å gå bakken uten den belastningen Therese Johaug hadde i beina, med sju løp på ni dager,

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer