Kowalczyk innrømmer dopingtabbe: - Hele min verden falt i ruiner

Snakker ut.

SNAKKER UT: Justyna Kowalczyk snakker ut som dopingdommen i 2005, og hvordan hun følte seg som en komplett amatør etter det som skjedde. - Hele min verden falt i ruiner i løpet av et par timer, sier hun. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SNAKKER UT: Justyna Kowalczyk snakker ut som dopingdommen i 2005, og hvordan hun følte seg som en komplett amatør etter det som skjedde. - Hele min verden falt i ruiner i løpet av et par timer, sier hun. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VAL MÜSTAIR (Dagbladet): Justyna Kowalczyk konkurrerer i disse dager mot det som ser ut som den norske overmakten i Tour de Ski, og ligger over halvannet minutt etter suverene Marit Bjørgen på en sjetteplass i sammendraget.

Samtidig ble det i dag publisert en lengre artikkel i polske sport.pl hvor langrensstjerna snakker ut som episoden som nestet kostet henne karrieren.

Da hun ble midlertidig utestengt for doping i 2005.

- Komplett amatør I artikkelen, som her hjemme ført ble omtalt av TV 2, forteller hun om den nærmest sjokkartede opplevelsen hun gikk gjennom.

- Hele min verden falt i ruiner i løpet av et par timer. Jeg trodde hele karrieren min var over. Jeg var ikke klar over at middelet jeg ble tatt for ikke var tillatt. Jeg følte meg som en komplett amatør, skriver hun.

Middelet det var snakk om heter deksametason og er et betennelsesdempende medikament som hun brukte for å lindre smertene i en vond akilles. Heldigvis for henne ble dommen omgjort slik at hun kunne stille til start i OL i Torino. Der tok hun en bronsemedalje fellesstarten.

- Jeg forteller ikke denne historien nå for å renvaske mitt navn, men jeg har lært. Nå sjekker jeg all medisinen jeg tar. De som vil fortsette å klandre meg for det som skjedde, vil gjøre det uansett hva jeg sier. Jeg kan bare si at jeg sonet min straff for det som skjedde, og selv om den ikke var lang var den smertefull nok, skriver Kowalczyk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.