Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kowalczyk jubler over Tour de Ski-endinger: - Puh, noen kilometer mindre skøyte-tortur

Fjorårets renn gikk rett vest for 32-åringen.

(Dagbladet): 1. januar går sesongens store høydepunkt av stabelen for langrennsløperne: Tour de Ski. Men som i Norge har snøen latt vente på seg flere steder i Europa, og dermed har arrangøren måttet gjøre endringer.

Rennene i Oberstdorf er flyttet, og i tillegg endret fra det som skulle være skiathlon til 10 og 15 kilometer klassisk. Det får Justyna Kowalczyk, som vant fire strake seiere i kraftprøven, til å juble.

- Puh. Noen kilometer mindre skøyte-tortur, skriver Kowalczyk på Twitter.

Den polske jenta har nemlig aldri lagt skjul på at klassisk er hennes store styrke som langrennsløper, og foretrekker den stilarten. Da er det ikke rart at Kowalczyk jubler over endringen, og kanskje øyner en større vinnersjanse. Og etter å ha måttet gi tapt for to norske jenter de to siste årene, er hun utvilsomt revansjesugen.

Fjorårets utgave av rennet gikk rett vest for 32-åringens del.

Hun slet med formen under hele rennet, og faktisk ble det så tungt at hun kollapset på vei opp monsterbakken som avslutter kraftprøven.

- Jeg aner ikke hva som skjedde. Men jeg har blitt fortalt at jeg lå i snøen og var bevisstløs i fire minutter, sa Kowalczyk.

I slutten av oktober ble det klart at den polske jenta signerte en kontrakt med norske Team Santander. For å gå langløp - som er hennes nye forelskelse.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media