Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kowalczyk knusende overlegen i testløp

Skulle legge opp - men satser nå mot Falun-VM.

OMBESTEMTE SEG: Justyna Kowalczyk vant OL-gull på 10 kilometer klassisk i Sotsji i vinter. Hun satser videre mot Falun-VM til vinteren, og dropper dermed planene om å legge opp. Foto: Stefan Wermuth / Reuters / NTB Scanpix
OMBESTEMTE SEG: Justyna Kowalczyk vant OL-gull på 10 kilometer klassisk i Sotsji i vinter. Hun satser videre mot Falun-VM til vinteren, og dropper dermed planene om å legge opp. Foto: Stefan Wermuth / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Den polske langrennsdronningen Justyna Kowalczyk var klar på at det var slutt for hennes del etter OL i Sotsji, hvor hun vant gullmedaljen på 10 kilometer klassisk.

Resten av vinterlekene ble ikke like lykkelig for Kowalczyk. Hun gikk blant annet på sterke medisiner for i det hele tatt å komme seg gjennom mesterskapet, etter at et røntgenbilde viste at hun hadde et brudd i foten.

Etter OL ga sto hun over resten av sesongen.

«Relativt stor margin» Men den polske 31-åringen har ikke gjort alvor av planene om å gi seg. Kowalczyk trener for fullt, og søndag var vant hun et testløp i Murzasichle, i nærheten av Poronin, med «relativt stor margin» ifølge det polske mediet Fakt.

Ifølge det polske nyhetsbyrået pap var hun fornøyd med seieren og gjennomføringen av rulleskiløpet med 30 deltakere fra 11 polske klubber.

- Gledelig - Det var varmt og slitsomt, men resultatet var gledelig. Spesielt ettersom vi kommer fra en tøff treningsleir i Otepää i Estland, sier hun til nyhetsbyrået.

Nå venter et par dager med hvile, før Kowalczyk reiser på treningsleir til New Zealand 3. august.

- Bare positivt Landslagssjefen for de norske langrennsjentene, Egil Kristiansen, er glad for at Kowalczyk ikke valgte å legge opp, selv om hun garantert vil gi Marit Bjørgen og Therese Johaug kamp om gullmedaljene i Falun-VM til vinteren.

- Det er bare positivt at vi får flest mulig gode langrennsløpere, og hun blir helt sikkert en tøff konkurrent i Falun, sier Egil Kristiansen til Dagbladet.

- Hun pleier å reise på treningsleir til New Zealand, så det er tydelig at hun velger en oppkjøring som hun har suksess med tidligere. Dermed kommer hun sikkert til å gå fort til vinteren også.

Vil ha flere medaljer - Er du overrasket over at Kowalczyk ikke la opp, slik hun hadde signalisert?

- Nei, egentlig ikke. Selv om hun vant et OL-gull i Sotsji, så har hun ikke lykkes 100 prosent i mesterskap de siste åra. Det har hun sikkert lyst til å gjøre noe med, sier Egil Kristiansen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling