Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kowalczyk kritiserer Bjørgens astmamedisin igjen

- Redd for dem som forsvinner en måned og kommer tilbake mye sterkere.

OL-DUELL: Justyna Kowalczyk (t.h.) slo Marit Bjørgen på målstreken under kvinnenes tremil i OL i Vancouver sist vinter. Foto: Javier Soriano, AFP/Scanpix
OL-DUELL: Justyna Kowalczyk (t.h.) slo Marit Bjørgen på målstreken under kvinnenes tremil i OL i Vancouver sist vinter. Foto: Javier Soriano, AFP/Scanpix Vis mer

|||
Den polske langrennsløperen Justyna Kowalczyk kommer med ny kritikk mot Marit Bjørgens bruk av astmamedisin.

Under OL i Vancouver sist sesong kritiserte hun Bjørgen og mente at den norske langrennsstjernen ikke ville vunnet uten medisinene. Nå angriper hun Bjørgen igjen, skriver VG.

- Jeg forbereder meg i løypene og ikke på apoteket, sier Kowalczyk til den polske avisen Gazeta Wyborcza ifølge VG.

Bjørgen har fått fritak fra dopinglisten til å bruke astmamedisiner. Hun har ikke tenkt til å gå inn i en ordkrig med den polske løperen.

- Det Kowalczyk sier, får stå for hennes regning. Jeg vet at jeg har alt mitt på det tørre og ingenting å skjule. Det er bare å spørre Hans Petter Stokke (landslagslege), sier Bjørgen til Nettavisen.

Hun hevder hun ikke lar seg påvirke av utspillene til Kowalczyk.

Tour de Ski Kowalczyk er skeptisk til at Bjørgen står over Tour de Ski for å forberede seg til VM i Holmenkollen. Bjørgen gjorde det samme foran OL.

- Jeg har snakket lenge med treneren min, og vi er mest redd dem som forsvinner en måned midt i sesongen og så kommer tilbake mye sterkere. Jeg tør å si høyt at bruken av astmamedisin som Bjørgen gjør, gir direkte og solid hjelp til kroppen med å puste, sier Kowalczyk.

Bjørgen svarer slik om hvorfor hun står over Tour de Ski:

- Jeg erfarte i noen år at belastningen i Tour de Ski ble for stor. Derfor sto jeg over forrige vinter, og resultatene i OL viste at det var fornuftig. Jeg gjør det samme også denne sesongen, for å være i best mulig form under VM på hjemmebane. Neste sesong, derimot, har jeg lyst til å vinne Tour de Ski, sier hun.

- Ingen prestasjonsheving Den norske landslagslegen Hans Petter Stokke synes det er trist at Kowalczyk kommer med ny Bjørgen-kritikk.

- Astmamedisinen Marit tar, gir henne ingen prestasjonsheving. Dersom de som er astmasyke ikke skulle få lov til å ta medisiner, så ville alle astmasyke være ekskludert fra utholdenhetsidretter, sier Stokke til VG.

Han sier at det er dokumentert at medisinen bare normaliserer lungefunksjonen til dem som er syke.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling