I STØTET: Justyna Kowalczyk er i kjempeform. På Facebook kommer hun med et stikk til konkurrenene Marit Bjørgen, Therese Johaug og de norske løperne etter den overlegne polske seieren på Lillehammer i helga. Foto:  REUTERS/Markku Ulander/Lehtikuva
I STØTET: Justyna Kowalczyk er i kjempeform. På Facebook kommer hun med et stikk til konkurrenene Marit Bjørgen, Therese Johaug og de norske løperne etter den overlegne polske seieren på Lillehammer i helga. Foto: REUTERS/Markku Ulander/LehtikuvaVis mer

Kowalczyk med frekk Facebook-melding til Johaug og Bjørgen

Etter overlegen sesongstart.

(Dagbladet): Justyna Kowalczyk var overlegen på den klassiske 10 kilometeren på Lillehammer lørdag og den polske jenta har vist storform i starten av verdenscupen.

Langrennsløperen sto over gårsdagens stafett og reiste hjem for å trene. I dag kom hun med et nytt stikk til sine norske konkurrenter.

Denne gangen på internett.

- I dag lærer vi norsk. «Maktdemonstrasjon av Kowalczyk». «Kowalczyk knuste de norske». «Bjørgen og Johaug fikk bank». Dette er en fin dag å lese norske aviser, skriver Kowalczyk på sin Facebook-side.

Overrasket Den polske skistjernen har over 256 000 som følger henne på nettstedet.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

Etter den solide sesongstarten seiler hun for alvor opp som en av de aller største gullfavorittene i Sotsji-OL om to måneder.

Lørdag banket hun både Marit Bjørgen, Charlotte Kalla og Therese Johaug i skisporet.

- Det var et bra løp av meg. Jeg vet ikke hvor mange sekunder jeg vant med. Jeg var overrasket over at Kalla var så nær meg, sa Kowalczyk til TV 2, etter seieren med 12 sekunder.

Johaug revansjerte nederlaget med stafettseier søndag.

- Jeg var litt irriterte etter gårsdagen (lørdag), men jeg kjente at jeg hadde litt mer snert i kroppen, og da var det bare å gå, sa Johaug til Dagbladet.

Lærer seg norsk? Ifølge det polske nettstedet Polskie Radio er Kowalczyk i ferd med å lære seg norsk.

Noe hennes Facebook-melding kanskje er et bevis på.

Til helga reiser langrennseliten til Davos i Sveits.

MAKTDEMONSTRASJON: Justyna Kowalczyk la ut denne Facebook-meldingen i dag. Der ramser hun opp blant annet titler som «Maktdemonstrasjon av Kowalczyk» og «Kowalczyk knuste de norske» fra helgas overskrifer i media. Skjermdump: Facebook.
MAKTDEMONSTRASJON: Justyna Kowalczyk la ut denne Facebook-meldingen i dag. Der ramser hun opp blant annet titler som «Maktdemonstrasjon av Kowalczyk» og «Kowalczyk knuste de norske» fra helgas overskrifer i media. Skjermdump: Facebook. Vis mer