Kowalczyk møtte Johaug i Sør-Korea. - Hilste ikke på hverandre

Hevder den polske langrennsløperen i et intervju.

VENTER PÅ DOPINGDOM: Therese Johaug. Foto: Lars Eivind Bones 
VENTER PÅ DOPINGDOM: Therese Johaug. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Therese Johaug (28) vet ennå ikke om hun får delta i OL i Sør-Korea neste vinter. Likevel dro hun i helga til Pyeongchang, der hun trente i OL-løypene.

På plass i Pyeongchang er også den polske langrennsløperen Justyna Kowalczyk (34). I et intervju med det polske nettstedet sport.pl hevder hun at hun møtte Johaug to timer etter ankomst.

- Therese var der med sin nye trener (Pål Gunnar Mikkelsplass). Vi trente i de samme opp- og nedoverbakkene, forteller Kowalczyk.

De to har konkurrert utallige ganger i sporet. Men selv om de møttes på den andre siden av jordkloden, hilste de ikke.

I SØR-KOREA: Justyna Kowalczyk. Foto: NTB Scanpix
I SØR-KOREA: Justyna Kowalczyk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi var opptatt på hver vår kant. Det er vanlig under slike økter, hevder Kowalczyk.

Hjemme

Pyeongchang arrangerer verdenscup på ski denne helga. Nasjoner som Norge, Sverige og Finland har de beste løperne hjemme på grunn av nasjonale mesterskap.

Kowalczyk skal delta i det som blir en B-preget verdenscuphelg. Hennes mål denne sesongen er først og fremst 10 kilometer klassisk i VM.

Johaug kom tilbake til Norge onsdag. Manager Jørn Ernst har ennå ikke rukket å snakke med henne. Men han understreker at Johaug «ikke er typen som nekter å hilse».

- Hun har ikke ingen problemer med Kowalczyk, forteller Ernst.

14 måneder

Påtalenemnden i Antidoping Norge har innstilt på utestengelse i 14 måneder etter funn av clostebol i Johaugs blod. Clostebol står på dopinglista, og var noe hun fikk i seg da hun brukte leppekremen Trofodermin.

Dette er et hendelsesforløp heller ikke motparten i saken bestrider.

Fyller på med energi og motivasjon i OL løypene:-)

A photo posted by Therese (@johaugtherese) on

- Fin pakke, denne salven, skrev Kowalczyk på Twitter da saken eksploderte i oktober. Meldingen var ledsaget av et bilde av Trofodermin. Kowalczyk har tidligere kritisert norske langrennsløpere for bruk av astmamedisin.

- Hun og Therese er ikke omgangsvenner. Men de har heller ikke noe anstrengt forhold. Jeg tror Kowalczyk blir misforstått av og til, påpeker manager Ernst.

Stort utbytte

Mens snøforholdene i Oslo-området - der Johaug bor - er relativt dårlige, fikk hun stort utbytte av turen til Pyeongchang. Her arrangeres OL i 2018. Lengden på en eventuell straff vil avgjøre om hun rekker mesterskapet.

Ernst sier:

- Hun dro til Sør-Korea søndag og kom tilbake onsdag. Hun gikk ski mandag og tirsdag. Hun fikk testet løypene og fikk føling med området. Hun er kjempefornøyd. Forholdene var fantastiske. Hun ble positivt overrasket.

Det er ventet dom i Johaug-saken i løpet av de neste to ukene.