Kowalczyk om Bjørgen: - Hun er nummer én

Men Justyna innrømmer at hun er skuffet over VM.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Justyna Kowaczyk leder verdenscupen, vant Tour de Ski, og har vært verdens beste langrensløper denne sesongen.

Men i VM i val di Fiemme står hun uten gull. Marit Bjørgen sitter igjen med fire.

- Er du skuffet over mesterskapet?

- Ja, mesterskapet har ikke vært så bra for meg. Hele sesongen har vært perfekt, men noe har skjedd i dette mesterskapet, sier Kowalczyk til Dagbladet.

Ok med andreplass
Torsdag slo hun knockout på Therese Johaug på den klasisske andreetappen i stafetten. På fem kilometer slo hun Johaug med runndt førti sekunder. Derfor var det knyttet stor spenning til hva den polske stjerna kunne finne på på dagens tremil.

Til tross for at Marit Bjørgen snøt henne for gullet hun så gjerne ville ha, var Kowalczyk godt fornøyd med dagen.

FIKK UT ALT: Justyna Kowalczyk var ok fornøyd med dagens andreplass, men skuffet over mesterskapet. Foto: EPA/GRZEGORZ MOMOT
FIKK UT ALT: Justyna Kowalczyk var ok fornøyd med dagens andreplass, men skuffet over mesterskapet. Foto: EPA/GRZEGORZ MOMOT Vis mer

- Dette var en veldig god dag, jeg gikk på mitt beste. Jeg hadde en god taktikk, hadde god teknikk i sporet og jeg ble nummer to. Det er ok, sier Kowalczyk til Dagbladet.

Nummer én
Lovordene har ikke sittet så løst mellom henne og Bjørgen tidligere, men på Bjørgens store dag var også den polske superløperen raus.

- Hun er nummer én, slår Kowalczyk fast, og røper også at hun ikke har lagt planen for hvordan hun skal klå de norske jentene i OL i Sotsji neste år.

- Nei, nei, først skal vi gjøre oss ferdige med denne sesongen, og så skal vi hvile. Men etter dette skal jeg ta en drink, ler Kowalczyk.