Kowalczyk selger gullet hun vant i Sotsji-OL

For å hjelpe barn.

TIL EN GOD SAK:  Justyna Kowalczyk selger et stykke rent gull på auksjon. Foto: NTB Scanpix
TIL EN GOD SAK: Justyna Kowalczyk selger et stykke rent gull på auksjon. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Husker dere denne? Dette er gullstykket jeg fikk av Jan Kulczyk for OL-gullet mitt. Om noen vil kjøpe det, anbefaler jeg å stramme beltet i ferien og hjelpe barn med cystisk fibrose i oktober, skriver Kowalczyk på sin Facebook-side.

Snytt for gull Den polske skistjerna fikk sammen med Zbigniew Brodka og Kamil Stoch et stykke reint gull etter Sotsji-OL av den polske businessmannen Jan Kulczyk.

Grunnen: Gullmedaljen de tre polske idrettsutøverne vant var nesten utelukket laget av sølv:

Gullmedaljen i Sotsji veier 531 gram, og hele 525 av disse var sølv. Det var altså bare 6 gram gull i det gjeveste trofeet, litt over én prosent.»

Kulczyk mente de tre fortjente ekte vare, og ga de en gullklump på 525 gram.

Donerer bort Nå velger Kowalczyk å selge ekstrapremien.  Den skal auksjoneres bort i Polen for å hjelpe barn som lider av  cystisk fibrose.

Cystisk fibrose er en arvelig sykdom med forstyrrelser i kjertelfunksjonen i flere organ. Det er særlig symptomer fra lungene og magetarmkanalen som dominerer sykdomsbildet, ifølge NHI.
NRK skriver at gullklumpen er verd omlag 180 000 kroner, men det er ventet at Kowalczyks navn og det gode formålet skal øke prisen betraktelig.


EKSTRAPREMIE:  Gullklumpen Kowalczyk fikk etter OL. foto: Justyna Kowalczyk / Facebook
EKSTRAPREMIE: Gullklumpen Kowalczyk fikk etter OL. foto: Justyna Kowalczyk / Facebook Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer