OVERLEGEN: Justyna Kowalczyk gikk ut sist av alle, og var utilnærmelig på dagens 10 kilometer klassisk i Lahti. Foto: Markku Ojala / EPA / NTB Scanpix
OVERLEGEN: Justyna Kowalczyk gikk ut sist av alle, og var utilnærmelig på dagens 10 kilometer klassisk i Lahti. Foto: Markku Ojala / EPA / NTB ScanpixVis mer

Kowalczyk smadret «norsketoget»

Vant suverent - foran Bjørgen, Weng og Johaug.

(Dagbladet): Justyna Kowalczyk fikk ikke med seg gullet hun ønsket fra VM i Val di Fiemme, men i dag viste hun sin styrke i Lahti:

På kvinnenes 10 kilometer klassisk ledet den polske verdenscuplederen mer eller mindre fra start til mål. Til slutt var seiersdifferansen 23,1 sekunder ned til nummer to.

Vedkommende var Marit Bjørgen, som havnet på samme plass i sprinten lørdag.

Men det var tett blant de som kom bak Kowalczyk - og ikke uventet var det tre norske jenter som ga henne mest kamp. Marit Bjørgen, Heidi Weng og Therese Johaug vekslet på å holde høyest tempo. En knallsterk avslutning fra det norske lagets dronning sørget altså for andreplass på Bjørgen, mens Johaug - som startet sist av de tre - ikke klarte å tukte verken Bjørgen eller Weng.

Dette var Justyna Kowalczyks 26. verdenscupseier i karrieren, og hun har allerede avgjort kampen om årets verdenscuptrofé.

- Jeg liker virkelig dette føret, sa hun da hun ble intervjuet i kjølige Lahti etter seieren.

- Jeg prøvde å gå rolig, og bra teknisk, og er selvsagt fornøyd, sa hun i seierspraten, som ble kringkastet av NRK.