STÅR OVER: Justyna Kowalczyk sier at det er trenerens avgjørelse at hun står over 10-kilometeren. Foto: EPA/PETER KLAUNZER/NTB scanpix
STÅR OVER: Justyna Kowalczyk sier at det er trenerens avgjørelse at hun står over 10-kilometeren. Foto: EPA/PETER KLAUNZER/NTB scanpixVis mer

Kowalczyk står over 10-kilometeren

Vil spare krefter til tremila.

Den polske langrennsløperen Justyna Kowalczyk går ikke tirsdagens 10 kilometer fri teknikk i ski-VM i Val di Fiemme, ifølge NTB.
Kowalczyk opplyser dette på sin hjemmeside. Hun ønsker å spare krefter for å være best mulig forberedt til lørdagens 30 kilometer fellesstart i klassisk stil. - Selvfølgelig føles det litt rart å se rennet på TV og ikke gå selv. Som idrettsutøver ønsker jeg å konkurrere, men jeg er enig i trenerens avgjørelse. Det viktigste rennet er 30-kilometeren i klassisk, og da er det riktig å stå over dette løpet, sier Kowalczyk på hjemmesiden sin.
Sølv i Kollen Kowalczyk tok sølv på øvelsen i Kollen-VM i 2011. Da var det klassisk stil. Marit Bjørgen er regjerende verdensmester.

Sammen med svenske Charlotte Kalla ville Justyna Kowalczyk vært den største utfordreren til Marit Bjørgen og Therese Johaug.

- Kowalczyk gikk fort i Davos, og hun kommer til å gå fort i morgen, men jeg tror kanskje vi må se opp for Charlotte Kalla også, hun har tross alt et OL-gull på distansen, sa Johaug på pressekonferansen tidligere i dag.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk den femte norske plassen på 10-kilometeren som går av stabelen i morgen.
De fire øvrige norske løperne som skal gå rennet er Marit Bjørgen, Heidi Weng, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira.
Dagbladet/NTB