Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kowalczyk står over Tour de Ski

- Slik situasjonen er, kan jeg ikke delta.

STÅR OVER: Polske Justyna Kowalczyk dropper Tour de Ski. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix
STÅR OVER: Polske Justyna Kowalczyk dropper Tour de Ski. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Justyna Kowalczyk har valgt å droppe Tour de Ski. Det skriver hun på sin Facebook-side.

- Jeg beklager, men slik situasjonen er, kan jeg ikke delta i Tour de Ski, skriver den polske langrensstjernen på Facebook-sida si.

Skuffet Meldingen kommer dagen etter at hun anslo at sjansene for å stille til start var på 30 prosent.

Bakgrunnen for at vinneren av de fire siste utgavene av etapperennet velger å stå over, er det faktum at det bare vil bli to klassisketapper, men hele fem etapper i fristil. Polakken har sin styrke i klassisk, og sliter i tillegg med en lårskade som hemmer skøyteteknikken hennes.

- Jeg er skuffet over endringen til to klassiskløp og fem fristilløp. Dette er så viktig for verdenscupen totalt, så det er klart jeg er skuffet over FIS. Dette er ikke rettferdig, det skal være 50/50 klassisk og fristil. Det er dumt, sier hun sa hun i går.

Norske favoritter Det er snømangel som gjør at søndagens klassiskløp går ut, og en skøytesprint kommer inn på programmet. Det var dette som fikk begeret til å renne over for Kowalczyk.

Før det ble klart at hun velger å stå over Tour de Ski, fikk Kowalczyk støtte fra den norske leiren.

- Jeg synes det er veldig drastisk å boikotte, men jeg forstår frustrasjonen hennes når det blir så til de grader endret som det blir nå. Hun er jo en klassiskspesialist, og jeg forstår at hun blir frustrert, sa Norges landslagssjef Vidar Løfshus til NRK.no tidligere i uka.

Nå seiler Therese Johaug og Marit Bjørgen opp som soleklare favoritter i Touren, som starter med prolog i dag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media