Kowalczyk vant da Bjørgen sto over

Suveren i Rybinsk.

ØKER V-CUPLEDELSEN: Justyna Kowalczyk lå i teten fram til skibytte, da stakk hun av. Foto: AP/Mikhail Metzel
ØKER V-CUPLEDELSEN: Justyna Kowalczyk lå i teten fram til skibytte, da stakk hun av. Foto: AP/Mikhail MetzelVis mer

Da Marit Bjørgen var borte benyttet Justyna Kowalczyk anledningen til å danse på bordet. 28-åringen vant verdenscuprennet i langrenn i Rybinsk som hun ville.

Verdenscuplederen var aldri truet og tok sin annen verdenscupseier for sesongen under skiathlomdistansen, fellesstarten over 10 kilometer med skibytte, i Russland.

Italias Marianna Longa kom 9,8 sekunder bak på 2.-plass, mens Aino Kaisa Saarinen fra Finland ble nummer tre 20,8 sekunder bak.

Kowalczyk holdt seg i front gjennom de første fem kilometerne med skøyting, og da skøyteskiene ble byttet ut med klassiskski var det som ventet ingen som kunne true henne.

Den polske jenta gikk et kontrollert og godt skirenn, men nøkternt sett er det gode sjanser for at en Bjørgen i normal form ville ha slått henne, kanskje med opp mot halvminuttet basert på resultatene fra tidligere i vinter.

Kowalczyk er en langrennsløper utenom det vanlige. Hun stiller opp på det meste. Denne sesongen har hun kun stått over sprintrennene i Düsseldorf og Liberec. Tour de Ski vant hun overlegent og tok til sammen fire av åtte potensielle etappeseirer.

I årets verdenscup har hun fem ganger havnet som nummer to bak Marit Bjørgen. Kowalczyk kommer i praksis til å avgjøre kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen med løpene i Rybinsk.

Flere nasjoner, deriblant Norge og Sverige, prioriterer høydesamling foran verdenscupkonkurranser denne helgen. Det ga kun 30 løpere på startstrek, av dem var 13 russere. Samtlige 30 ble belønnet med verdenscuppoeng.

(NTB)