STERKT KORT: Justyna Kowalczyk har vunnet Tour de Ski de siste fire årene.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
STERKT KORT: Justyna Kowalczyk har vunnet Tour de Ski de siste fire årene. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Kowalczyk vil ikke bestemme seg før i timene før Tour-starten

- 70 prosent sjanse for at jeg står over.

(Dagbladet): Justyna Kowalczyk vil fortsatt ikke si om hun kommer til å gjennomføre boikotten av årets Tour de Ski, fortalte hun på en pressekonferanse dagen før rennet starter.

- Jeg vet ikke om jeg vil starte i morgen. Jeg er skuffet over endringen til to klassiskløp og fem fristilløp. Dette er så viktig for verdenscupen totalt, så det er klart jeg er skuffet over FIS. Det er 70 prosent sjanse for at jeg står over, sier den polske jenta.

- Jeg trenger litt mer tid til å tenke over dette, over hva som er viktig for meg. Jeg har mye i hodet mitt jeg må snakke med treneren min om før jeg tar en avgjørelse. Det er mange hensyn å ta, også til laget. Men dette er ikke rettferdig, det skal være 50/50 klassisk og fristil. Det er dumt, sier hun.

Reagerte kraftig Kowalczyk reagerte kraftig på at søndagens 9 kilometer klassisk blir erstattet med sprint i fri teknikk, på grunn av snømangel i Oberhof.

Polakkens form i fri teknikk har vært katastrofal sammenliknet med formen i klassisk i år, mye på grunn av en lårskade som hindrer henne i å gå godt teknisk i fristil.

Kowalczyk har også fått støtte fra sine norske kolleger, både landslagssjef Vidar Løfshus og Therese Johaug har uttalt at de godt kan forstå rivalens frustrasjon.

Har vært suveren Arrangøren har gjort det klart at det er uaktuelt å gjøre nye endringer på programmet, til tross for den polske jentas protest. Med det nåværende programmet blir det kun to klassiske øvelser på de sju Tour de Ski-etappene.

- Hvis jeg starter, blir det bare som trening, sier Justyna Kowalczyk til NRK på vei ut fra pressekonferansen.

Hun har vunnet de fire siste utgavene av Tour de Ski.

Det er kun i Oberhof det foreløpig er meldt om akutte snøproblemer. Tyskerne sier de bare har hatt tre dager med kuldegrader de siste to månedene.